fbpx
Connect with us

Amendă de 42.272 de lei impusă Spitalului Mavromati din Botoșani de CAS în cazul „Alexandra Ivanov”

46 - News Moldova

Botosani

Amendă de 42.272 de lei impusă Spitalului Mavromati din Botoșani de CAS în cazul „Alexandra Ivanov”


Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani a impus o amendă semnificativă Spitalului Județean „Mavromati” în urma cazului „Alexandra Ivanov”

CAS a aplicat o amendă în valoare de 0,5% din suma contractată pentru serviciile medicale, ceea ce reprezintă 42.272 de lei, pentru presupuse “încălcări ale obligațiilor contractuale” legate de fișa de observație a pacientei Alexandra Ivanov.

„Este o sancțiune contractuală. Noi avem un contract civil încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

Este aplicată pentru încălcarea unor obligații contractuale, acelea de a acorda servicii medicale din pachetul de servicii de bază pentru pacienta Alexandra Ivanov.

Aceasta este obligația încălcată. Este vorba despre 0,5% din contract, adică suma de 42.272 de lei.

Noi am dat această sancțiune pentru că așa prevede contractul”, a declarat Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate din Botoșani.

News Moldova îți recomandă și ...   Șefa Secției de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani, aleasă în comisia de disciplină a Colegiului Medicilor

Spitalul Județean Mavromati din Botoșani intenționează să conteste această sancțiune în instanță, considerând că nu este justificată și că punctele verificate în foaia de observație CAS pot fi contestate

„Este o sancțiune pe care Spitalul Județean o va contesta.

A fost aplicată în urma anchetei făcute de Casa de Asigurări de Sănătate, legată de foaia de observație a pacientei Ivanov Alexandra. Juriștii noștri vor contesta această sancțiune.

Dacă ar fi după Spitalul Județean această sancțiune nu e tocmai justificată, dar este dreptul celor de la CAS să ne sancționeze, iar noi să contestăm.

Dacă vom avea dreptate, vom câștiga. Dacă nu, vom plăti amenda. Este vorba despre 0,5 din contract. Sunt niște puncte pe care le verifică în foaia de observație CAS și au observat că nu ar fi scrise în foaie.

Pe acest lucru s-a discutat. În umra discuțiile avute cu colegii mei, juriștii spitalului, considerăm că această decizie poate fi contestată.

Vorbim despre niște date în fișa de observație”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati din Botoșani.

News Moldova îți recomandă și ...   Cherchejeni, localitatea botoșăneană în care comunitatea luptă pentru aceesul la apă potabilă

Conducerea spitalului va contesta această sancțiune în instanță.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top