fbpx
Connect with us

Detalii halucinante au ieșit la iveală din ancheta ISU: Stația GPL din Crevedia apărea ca funcționând la Botoșani!

crevedia - News Moldova

Botosani

Detalii halucinante au ieșit la iveală din ancheta ISU: Stația GPL din Crevedia apărea ca funcționând la Botoșani!


Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat în această dimineață că a efectuat mai multe verificări, după informațiile apărute în spațiul public după tragedia de la Crevedia, inclusiv la Botoșani.

Stația GPL de la Crevedia, acolo unde au avut loc mai multe explozii în urmă cu câteva ore, funcționa ilegal și avea documente false. Detalii șocante ies la iveală, inclusiv faptul că stația opera sub o altă locație, la Botoșani, în timp ce la Crevedia funcționa ilegal de mai mulți ani, neavând autorizații valide de la ISCIR sau CNICIR, ultima emisă legal datând din 2014.

Singura instituţie care este implicată în procesul de autorizare pentru staţiile de GPL, acestea de tip skid este ISCIR, care are o competenţă partajată cu CNCIR, ISCIR-ul fiind cel care dă autorizaţia, CNCIR-ul fiind cel care verifică în teren că într-adevăr, din punct de vedere tehnic, corespunde. Este şi cel care face verificările în teren privitoare la scadenţa, adică în timp dacă îşi păstrează toate caracteristicile, în conformitate cu legea. Corpul de control este astăzi de la ora 7, la Piteşti, acolo unde este Biroul regional pentru cele trei judeţe pe care le coodonează, printre care şi Dâmboviţa, pentru a verifica datele pe care ni le-au prezentat directorii de la ISCIR sâmbătă şi duminică dimineaţă.

Faptul că în 2011 a fost autorizat cu autorizaţie staţie GPL pe locaţia respectivă din Crevedia, care avea scadenţă 2014, iar apoi apare acel echipament ca fiind amplasat la Botoşani din anul 2021. Nu ştim în această perioadă foarte exact ce s-a întâmplat.

Am verificat la Botoşani. Da, este acolo. Este amplasat în conformitate cu legislaţia în vigoare. Ce nu ştim este dacă mai era ceva. Dacă ar mai fi ceva, şi asta vom afla de la procurori, este sigur ilegal”, a spus ministrul Economiei, Radu Oprea.

News Moldova îți recomandă și ...   Tragedie în Botoșani: Femeie de 75 de ani s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc și a decedat pe loc

“Cei vinovaţi trebuie să plătească cât mai repede”

“Asta este o certitudine, pentru că din punct de vedere al documentelor, nu figurează nicio instalaţie autorizată astăzi la Crevedia. Corpul de control face aceste verificări. Mai mult decât atât, mă interesează foarte tare dacă au fost reclamaţii. Dacă vecinii, dacă alte instituţii au făcut reclamaţii şi dacă s-a dat curs acestor reclamaţii. De asemenea, mă interesează dacă au fost făcute controale la firma respectivă. Imediat ce apare un rezultat al investigaţiei pe care o face astăzi corpzul de control, cu certitudine, dacă sunt fapte de o altă natură vor fi trimise către instituţiile care sunt abilitate să le investigheze, dacă nu, raportul oricum am să-l fac public, pentru că eu cred că trebuie să aflăm adevărul, ca cei vinovaţi să plătească cât mai repede”, a mai spus ministrul Economiei, Radu Oprea.

News Moldova îți recomandă și ...   Cadavrul unui bărbat descoperit la marginea unui drum din Botoșani


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top