Connect with us

Aneta GIREADĂ și Magda OLENIUC, nominalizările OFICIALE pentru funcțiile de SUBPREFECT al BOTOȘANIULUI

Botosani

Aneta GIREADĂ și Magda OLENIUC, nominalizările OFICIALE pentru funcțiile de SUBPREFECT al BOTOȘANIULUI

Județul Botoșani va avea doi subprefecți, unul desemnat de PNL și unul de PLUS

În urma reconfigurării guvernului, și a stabilirii majorității politice la nivel central, se resfrâng schimbări majore și în județul Botoșani, la nivelul Instituției Prefectului. După negocierile de la București, noile numiri din județul BOTOȘANI sunt rezultatul negocierilor PNL – USR/PLUS.

Aneta GIREADĂ și Magda OLENIUC – ocupantele celor două funcții de subprefect

Formațiunile politice care formează alianța de guvernare au făcut nominalizările oficiale pentru cele două funcții de subprefect. Prima propunere a venit din partea organizației județene PNL Botoșani, care a nominalizat-o pe Aneta GIREADĂ. Cea de a doua funcție de subprefect îi revine alianței USR-PLUS, care a propus-o pe Magda OLENIUC, președinta organizației județene PLUS.

Cât despre funcția de prefect, Dan NECHIFOR a primit girul alianței de guvernare pentru a ocupa în continuare această funcție.

Cine sunt cei doi subprefecți?

Aneta GIREADĂ, propunerea PNL, este soția primarului Verginel GIREADĂ. La rândul ei, Aneta GIREADĂ a fost primarul comunei botoșănene Mihai Eminescu timp de 2 mandate în perioada 2012-2020. La momentul actual, GIREADĂ este funcționar public în cadrul administrației publice locale de la Ipotești.

Magda OLENIUC, propunerea PLUS, este absolventă de științe economice și științe juridice și urmează un masterat în audit și management. Are o experiență de peste șapte ani în funcții de management, din care trei ani în domeniul bancar, în cadrul Volksbank România, și patru ani ca director comercial cu mandat de administrare a unei societăți private cu profil agricol. În prezent este antreprenor, desfășurându-și activitatea în cadrul unui centru de limbi străine și interpretariat. Este președinte al filialei PLUS Botoșani, filială pe care o conduce încă de la înființare, scrie G4media.ro.

Nominalizările au fost trimise deja la București, iar numirile oficiale vor avea loc zilele viitoare, prin intermediul unei hotărâri de guvern, până cel târziu 8 martie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

To Top