fbpx
Connect with us

Angajații AJOFM Botoșani amenință cu GREVA pe termen nelimitat!

Angajații AJOFM Botoșani amenință cu GREVA pe termen nelimitat! - News Moldova

Botosani

Angajații AJOFM Botoșani amenință cu GREVA pe termen nelimitat!


Salariații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani au declanșat o grevă de avertisment pentru astăzi, 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 08:00-10:00, conform rezultatelor unui referendum al membrilor sindicatului

De asemenea, începând cu data de 27 noiembrie 2023, va începe o grevă generală pe termen nelimitat.

Salariații din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani au luat o decizie hotărâtă pentru a-și face auzite nemulțumirile legate de condițiile de muncă și de remunerare. Astfel, aceștia au anunțat declanșarea unei greve de avertisment pentru ziua de astăzi, 22 noiembrie 2023, între orele 8:00 și 10:00, ca o primă formă de protest. Mai mult decât atât, începând cu data de 27 noiembrie 2023, este programată declanșarea unei greve generale pe termen nelimitat.

Motivația din spatele acestei decizii este legată de mai multe aspecte:

Salariații din cadrul AJOFM Botoșani doresc să atragă atenția asupra discrepanțelor semnificative în ceea ce privește salarizarea lor în comparație cu colegii lor din alte instituții similare, cum ar fi ANAF, sistemul de sănătate sau APIA. Aceștia consideră că există o inechitate în privința remunerației, având salarii considerabil mai mici în comparație cu alți angajați din aceeași sferă de activitate.

De asemenea, se aduc în discuție condițiile de muncă inadecvate și lipsa resurselor necesare pentru desfășurarea activităților în condiții optime. Salariații cer un mediu de lucru sigur și sănătos, însoțit de resurse adecvate care să permită desfășurarea activităților în mod normal.

Un alt aspect ridicat de aceștia se referă la deficitul de personal. Blocarea ocupării posturilor și anularea posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent, care trebuie să facă față unui volum de muncă excesiv.

Pe lângă aceste aspecte, personalul instituției reclamă și faptul că sunt nevoiți să facă ore suplimentare într-un număr semnificativ, însă nu există posibilitatea de a le recupera prin acordarea de timp liber pentru refacerea capacității de muncă. Astfel, se solicită alocarea de resurse pentru plata acestor ore suplimentare.

În plus, se aduce în discuție necesitatea asigurării stabilității locurilor de muncă pentru angajații din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, împreună cu o analiză pentru a asigura o dimensiune corectă a personalului pentru desfășurarea activității în condiții normale.

Salariații mai cer și asigurarea unor aplicații informatice corespunzătoare pentru susținerea activităților desfășurate, care să respecte cerințele legislative din domeniu și să fie compatibile cu echipamente fiabile.

Aceste nemulțumiri, alături de scăderea puterii de cumpărare datorată creșterii prețurilor și inflației, au condus la decizia de a declanșa această formă de protest pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Foto: Botosaneanul.ro.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top