fbpx
Connect with us

Angajatii DSP Botoșani se alătură PROTESTULUI! Revendicări salariale și apel la echitate

protest dsp sibiu 2 - News Moldova

Botosani

Angajatii DSP Botoșani se alătură PROTESTULUI! Revendicări salariale și apel la echitate


Slariații din Direcția de Sănătate Publică Botoșani se alătură colegilor din celelalte DSP-uri și protestează între orele 8,30 – 9,30, în fiecare zi până la soluționarea revendicărilor de natură salarială în principal

“În prezent nivelul salariilor din Direcțiile de Sănătate Publică este sub media salariului brut pe economie. Din anul 2018 nu au mai fost acordate majorări salariale nici în contextul inflației, ceea ce a condus la scăderea puterii de cumpărare cu 24,95% și, implicit, a calității vieții.

Prin adoptarea Legii privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, s-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate județene să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului și astfel, au fost create discrepanțe semnificative între nivelurile salariale din Direcțiile de Sănătate Publică și cele din Casele de Asigurări de Sănătate.

Prin acest tratament salarial diferențiat este încălcat principiul egalității în drepturi, principiul echității, iar angajații direcțiilor de sănătate publică sunt discriminați, fără motive obiective, cu toate că egalitatea de tratament este în general garantată de Constituție.

Salariații din DSP solicită creșterea salariilor la un nivel decent atât pentru funcționarii publici, cât și pentru personalul contractual – toți de specialitate, dar cu alte inechități interne de salarizare.

Altor categorii profesionale din sectorul bugetar le-au fost acordate drepturi salariale crescute, doar ca urmare a protestelor. Se pare că doar protestul atrage atenția asupra faptului că nivelul de trai al salariaților din sănătate publică a scăzut sub nivelul decenței și cel de pregătire profesională, aceeași salariați care au răspuns imediat și fără condiționări, în linia întâi a acțiunilor pentru limitarea răspândirii Covid-19, lucrând ziua și noaptea, 7 zile din 7, fără concedii.

Regretăm disconfortul creat persoanelor care, în această perioadă, vor avea de soluționat diverse probleme specifice activității noastre, dar vom încerca să nu întârziem totuși rezolvarea acestora”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

 

 

 

 


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top