fbpx
Connect with us

APARATURĂ MEDICALĂ de aproape 900.000 de LEI donată de „Salvați Copiii” către Maternitatea din BOTOȘANI

MATERNITATE BOTOSANI scaled e1656998706597 - News Moldova

Botosani

APARATURĂ MEDICALĂ de aproape 900.000 de LEI donată de „Salvați Copiii” către Maternitatea din BOTOȘANI


Organizația Salvați Copiii România dotează Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani cu aparatură medicală în valoare totală de 894.300 lei

Aparatura medical constă în 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilație, 6 monitoare, 8 blender de aer, 1 hota filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet  de resuscitare neopuff, 2 CPAP – pentru a le oferi celor mici tratamente cât mai acurate.

News Moldova îți recomandă și ...   Peste 205 milioane de lei vor fi alocate pentru investiții în rețelele de gaz din județul Botoșani

Anual, aici au loc în jur de 2.600-2.800 de nașteri, dintre care aproximativ 10% premature și 10-15 % nou născuți eutrofici, care necesită îngrijiri speciale în Terapie Intensivă.

Dotarea are loc în  cadrul proiectului Șansă la viață pentru nou născuții din Botoșani finanțat prin Fondului Viață pentru Nou-Născuți, Fundația Vodafone Romania.

MATERNITATE BOTOSANI scaled e1656998706597 - News Moldova

„Ultimii doi ani au pus o presiune suplimentară asupra unui sistem medical fragilizat și de aceea am accelerat eforturile noastre de a ajunge la maternitățile din țară, pentru a le dota cu aparatură modernă cât mai performantă. Dotarea aceasta este foarte importantă, e un spital cu care colaborăm des și care preia nașterile din tot județul”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea sănătății copiilor născuți prematur și a copiilor care necesită îngrijiri speciale în secția de neonatologie și terapie intensivă a maternității Mavromati din Botoșani iar valoarea acestuia este de 995.926 lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Tragic accident rutier pe un drum din Botosani. O persoana a decedat, iar alta a fost ranita


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top