fbpx
Connect with us

Asistenta-șef de la Spitalul „Mavromati” din Botoșani, plasată în arest preventiv

Asistenta-șef de la Spitalul „Mavromati” din Botoșani, plasată în arest preventiv - News Moldova

Botosani

Asistenta-șef de la Spitalul „Mavromati” din Botoșani, plasată în arest preventiv

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Asistenta-șef de la Spitalul „Mavromati” din Botoșani, Mirela Titiliuc, a fost plasată în arest preventiv în urma deciziei Tribunalului Suceava

Această măsură a fost luată în cadrul investigației penale referitoare la un presupus caz de corupție legat de obținerea unor posturi în cadrul instituției medicale.

Mirela Titiliuc, care îndeplinea funcția de asistentă medicală șefă la Secția Boli Infecțioase Adulți a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, se confruntă cu acuzații grave, printre care divulgarea de informații, luarea de mită, trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Anchetatorii au descoperit că ea și alți doi inculpați, membri în comisii de examinare, ar fi facilitat accesul unor candidați la subiectele examenului din 26 mai 2022, pentru diverse posturi în spital, precum electrician, muncitor necalificat pentru supravegherea bolnavilor psihici periculoși, asistent medical debutant pe durată determinată și infirmier.

Potrivit procurorilor, cei implicați ar fi cerut și primit sume de bani și alte bunuri de la candidați, în schimbul facilitării accesului acestora la subiectele examenului, sumele variind între 500 și 10.000 de lei.

Decizia de arest preventiv a fost luată după ce s-a constatat că Mirela Titiliuc ar fi încălcat condițiile controlului judiciar, contactând anumite persoane și încercând să influențeze martorii pentru a împiedica aflarea adevărului în cadrul anchetei.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top