Connect with us

Au APĂRUT primele REZULTATE, înainte de CONTESTAȚII, ale examenului național de BACALAUREAT

Botosani

Au APĂRUT primele REZULTATE, înainte de CONTESTAȚII, ale examenului național de BACALAUREAT

La nivelul județului Botoșani, au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat.

În timp ce la nivel național, rate de promovabilitate a examenului de bacalaureat este de 73,3%, la nivelul județului Botoșani, rata este peste media națională, fiind de 74,12%, mai mare și decât cel înregistrat în anul precedent, când a fost de 68,30%.

6 eleve au obținut media 10 la examenul de maturitate, 5 fiind absolvente ale Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, respectiv: Brumă Raluca Ștefania, Crețu Elena Cristiana, Culidiuc Maria, Iurea Andreea Irina și Iurea Mihaela Cezara, iar Horopciuc Veronica fiind absolventa Liceului “Dimitrie Cantemir” Darabani. Această reușită a elevelor menționate, poziționează județul nostru în top 10, ocupând poziția a 8-a în clasamentul național.

Cu privire la statisticile liceelor cu cele mai mari sau mai mici procente de promovabilitate, calculate după numărul de reușiți din prezenți, dar și procentele rezultate din calculele de raportare a numărului de reușiți din totalul elevilor claselor terminale înscriși la începutul anului școlar, acestea sunt atașate la prezentul comunicat de presă.

Menționăm că astăzi, 27.06.2022, până la ora 18,00 se pot depune contestații, atât în centrul de examen, cât și online, la adresele menționate pe site-ul Inspectoratului școlar județean Botoșani, https://isjbotosani.ro/wp-content/uploads/2022/03/Contestatii_bacalaureat_adrese_e-mail.pdf . Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 1 iulie 2022.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top