fbpx
Connect with us

AUDIT medical extern pentru TOATE secțiile Spitalului Județean de Urgență Botoșani

Collage Maker 24 Aug 2023 08 46 AM 5541 - News Moldova

Botosani

AUDIT medical extern pentru TOATE secțiile Spitalului Județean de Urgență Botoșani


După neregulile survenite în activitatea Maternității, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” a anunțat o măsură decisivă: audit medical extern

Fostul manager al SJU, Angel Călin, a declarat că toate secțiile spitalului vor fi evaluate printr-un audit medical extern, un pas înainte pentru identificarea și soluționarea deficiențelor existente.

Fostul manager a subliniat că această acțiune reprezintă un răspuns ferm la situația creată, iar autoritățile doresc să demonstreze determinarea lor în asigurarea calității serviciilor medicale.

News Moldova îți recomandă și ...   Un profesor din Botoșani s-a împușcat la marginea pădurii. A fost găsit de două colege de la școala unde lucra

Prima secție care va fi supusă auditului va fi cea de maternitate

Prima secție care va fi supusă auditului va fi cea de maternitate, unde evenimentele recente au atras atenția publică. Ulterior, auditul va fi extins la toate secțiile Spitalului Mavromati.

„Dacă echipa medicală a avut o eroare, vor răspunde. Dacă noi, ca și spital, proceduri, au fost imperfecțiuni, vom răspunde”, a subliniat Angel Călin într-o conferință de presă.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a adăugat că rezultatele auditului vor avea consecințe semnificative pentru asigurarea calității actului medical și pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite populației.

News Moldova îți recomandă și ...   Ar preîntâmpina prezența unui SALVAMAR cazurile de ÎNEC în Lacul Stânca-Costești din Botoșani?

„Botoșănenii nu merită un astfel de tratament din partea unor medici și nu vom renunța de la obiectivul nostru de a îmbunătăți serviciile medicale și de a investi și mai mult în sistemul sanitar, chiar dacă va trebui să ne luptăm cu opoziția sistemului medical.

Este timpul ca și Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România să-i pedepsească exemplar pe cei care au greșit și să facă front comun cu administrația pentru a îmbunătăți calitatea actului medical”, a afirmat Doina Federovici.

News Moldova îți recomandă și ...   Modernizarea drumului Botoșani-Ștefănești este în etapa finală de realizare

În urma acestor măsuri, conducerea Spitalului Județean „Mavromati” a fost preluată interimar de către medicul Monica Adăscăliței, fost manager al Direcției de Sănătate Publică.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top