fbpx
Connect with us

Bărbat din Botoșani, transportat la spital cu ARSURI, după ce a încercat să aprindă focul cu benzină sau diluant

ambulanta accident - News Moldova

Botosani

Bărbat din Botoșani, transportat la spital cu ARSURI, după ce a încercat să aprindă focul cu benzină sau diluant


Un bărbat în vârstă de 53 de ani din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu, a fost transportat la spital cu arsuri pe față și piept, în urma unei încercări nereușite de aprindere a focului în sobă cu ajutorul benzinei sau diluantului. Evenimentul a fost semnalat de soția bărbatului, care a sunat la numărul de urgență 112

La fața locului a intervenit în cel mai scurt timp un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD. Cadrele medicale au constatat că bărbatul prezenta arsuri semnificative, iar pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate, au decis transferul acestuia la spital.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, incidentul s-a produs în urma încercării bărbatului de a aprinde focul în sobă folosind benzină sau diluant. Aceste substanțe inflamabile au cauzat arsuri grave pe față și piept, reprezentând un pericol iminent pentru viața bărbatului și a celor din jur.

Pompierii avertizează cu privire la pericolul utilizării substanțelor inflamabile pentru aprinderea focului în sobă și îndeamnă publicul să evite astfel de practici. Utilizarea de benzină, gaz, motorină sau diluant pentru aprinderea focului poate conduce la incendii periculoase și poate pune în pericol viețile oamenilor.

Această situație tragică subliniază necesitatea respectării regulilor de siguranță și avertizează asupra pericolelor asociate cu manipularea necorespunzătoare a substanțelor inflamabile. Pompierii militari rămân mobilizați pentru a gestiona operațional situații de urgență și pentru a oferi primul ajutor medical specializat în cazurile critice. Publicul este îndemnat să acceseze platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro pentru informații despre modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situații.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top