fbpx
Connect with us

Biroul Electoral de Circumscripție Municipal (BECM) a finalizat centralizarea tuturor buletinelor de vot pentru Consiliul Local Botoșani

Biroul Electoral de Circumscripție Municipal (BECM) a finalizat centralizarea tuturor buletinelor de vot pentru Consiliul Local Botoșani - News Moldova

Botosani

Biroul Electoral de Circumscripție Municipal (BECM) a finalizat centralizarea tuturor buletinelor de vot pentru Consiliul Local Botoșani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Rezultatele oficiale arată că Partidul Social Democrat (PSD) domină clasamentul, obținând un total de 17.754 de voturi, urmat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 10.387 de voturi și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 3.584 de voturi

Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și FD, a acumulat 2.154 de voturi, iar partidul SOS România a strâns 1.144 de voturi. De asemenea, au intrat în cursa electorală și câțiva candidați independenți, cum ar fi Daniel Botezatu cu 1.079 de voturi, Bogdan Cărăușu cu 920 de voturi și Mihaela Stoiciuc cu 659 de voturi. Partidele mai mici, precum Partidul Mișcarea România Suverană (445 de voturi) și PUSL (291 de voturi), nu au reușit să atingă pragul necesar pentru a intra în Consiliul Local.

Cu toate acestea, doar trei formațiuni, respectiv PSD, PNL și AUR, au reușit să depășească pragul electoral. ADU, alcătuită din trei partide, trebuia să obțină minim 8% pentru a intra în Consiliul Local.

Dacă USR ar fi candidat independent, este posibil să fi reușit să intre în deliberativul local, având în vedere că pragul electoral pentru partide a fost de 1.920 de voturi.

Din totalul de 23 de locuri în Consiliul Local Botoșani, distribuirea mandatelor este următoarea: PSD va avea 13 consilieri, PNL – 7 consilieri, iar AUR – 3 consilieri.

Componența noului Consiliu Local include:
– PSD: Cosmin Andrei, Bogdan Buhăianu, Mircea Magdalena, Gabriel Tănasă, Cristina Bălăucă, Liviu Toma, Marius Buliga, Dana Bețenchi, Marius Rogojinschi, Remus Dulgheru, Bogdan Cristian Ivan, Mirela Fasolă, Andrei Pușcașu, și Miluță Timofti (care va intra în locul lui Cosmin Andrei, deoarece acesta nu poate ocupa simultan funcțiile de primar și consilier local).
– PNL: Cătălin Flutur, Iuliana Călugărița, Cristian Achiței, Eugen Graur, Daniel Câșlariu, Relu Chiriac și Andrei Amos.
– AUR: Cătălin Silegeanu, Marian Murariu și Marian Voinescu.

Noul Consiliu Local Botoșani va fi constituit din cei 23 de consilieri, iar aceștia vor depune jurământul în luna octombrie a acestui an.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top