fbpx
Connect with us

Candidatura la Primărie o trambulina pentru parlamentare? SILEGEANU s-a trecut pe locul 7 la Consiliul Local

Candidatura la Primărie o trambulina pentru parlamentare? SILEGEANU s-a trecut pe locul 7 la Consiliul Local - News Moldova

Botosani

Candidatura la Primărie o trambulina pentru parlamentare? SILEGEANU s-a trecut pe locul 7 la Consiliul Local

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Cătălin SILEGEANU: „Voi fi pe locul 7 pe lista de consilieri locali”

Ex-PSD-iștii Cătălin Silegeanu și Marian Murariu au organizat astăzi (21.03 – n.r.) o scenetă în fața presei botoșănene făcând un mega anunț și anume că ei doi au ținut legătura pe parcursul ultimilor 3 ani, s-au sfătuit continuu ce este mai bine pentru Botoșani și finalmente au decis să treacă împreună la AUR pentru a scăpa de conducerea PSD a Primăriei Botoșani care s-a comportat urât cu ei.

Într-un dialog cu presa, cei doi au explicat cum și-au împărțit funcțiile și pozițiile. Cei doi nu au făcut nici cea mai mică referire la problemele curente ale Botoșaniului, la problemele din sănătate, scandalurile de corupție care au zguduit județul, problemele administrative curente, subdezvoltarea anumitor domenii economice, migrația tinerilor etc. Comentariile cetățenilor nu au întârziat să apară și cele mai multe concluzionează că cei doi „vând pielea ursului din pădure”.

Marian Murariu, exPSD: „...Domnul Silegeanu a venit, m-a rugat, am bătut palma bărbătește

Reporter: „Pentru funcție de viceprimar?”

Marian Murariu, exPSD:În ipoteza în care obținem majoritatea în Consiliul Local, da. De asemenea, am rămas, chiar și eu vă mărturisesc că am fost foarte surprins de faptul că dumnealui mi-a propus să fiu locul întâi pe listă. Lucru atipic, pentru că, deoarece CUTUMA spune că, virgulă, candidatul la primărie este locul unu, deschide lista. Și l-am întrebat…

Cătălin Silegeanu, exPSD, actual AUR:Îmi cer scuze, te deranjez un minut, Marian. Eu o să fiu pe locul șapte, deci eu o să fiu și locomotiva care trage și locomotiva care… Reporteră: Dar asta înseamnă că nu intrați în Consiliul Local! Nu avem de unde ști… Deci, vom face tot posibilul să avem șapte consileri. Te rog, continuă.

Domnule SILEGEANU, stârpim CORUPȚIA doar la nivel declarativ? Conducerea Spitalului Judetean Botoșani tocmai a fost decapitata de către DNA SUCEAVA

 

 

AUR nu are cum să obțină 7  consilieri în viitorul format al Consiliului Local Botoșani

Nu trebuie să fii sociolog ca să realizezi că AUR nu va obține mai mult de 3 consilieri în viitoarea configurare a Consiliului Local Botoșani. Opțiunea lui Cătălin Silegeanu pentru locul 7 indică cu precizie două situații:

  1. nu îl interesează o poziție de consilier local care presupune implicare lunară în viața comunității locale din Botoșani la nivelul problemelor curente ale municipiului. În mod evident nu evaluează nici ca fiind realistă posibilitatea de a ieși primar. Pe cale de consecință și-a refixat obiectivul de a obține un post de parlamentar din partea AUR de data aceasta.
  2. le dă falsa impresie viitorilor candidați din partea AUR pentru Consiliul Local Botoșani că pozițiile 4,5, 6 și chiar 7 sunt eligibile. De ce? Pentru a-i motiva să muncească în campania electorală. În plan real doar primele 3 poziții ar putea fi eligibile iar prima este ocupată de un exPSD-ist care poate fi oricând convins să își reconsidere viziunea după 9 iunie.

Cine este no 1 la AUR Botoșani pe lista de consilieri locali?

La o scurtă căutare reiese că primul consilier local selectat și propus de AUR la Botoșani sta la 40 de ani cu mama si cu tata! In primarie s-a facut remarcat mai mult prin privirea sa intrebatoare si blajina care te face asa sa-l mangai pe cap si sa-l iei sa-i explici mai rar si mai bine. Asta in afara scandalului de la 8 martie in urma cu doi ani cand si-a confundat consiliera cu un bun propietate personala si a facut-o in toate felurile, completează presa botoșăneană.

Marian Murariu locuieste cu mama si cu tata, cu Pusa si cu Aurel din cuvantul carora nu iese nici sa il picuri cu ceara, mai completează jurnaliștii. Tatăl său a fost la rândul său consilier local de același calibru ca și fiul său (vom mai reveni asupra lui).

No 1 pe lista AUR Botoșani, mega anunțul lui Silegeanu, nu este un câștig nici din punct de vedere financiar. Cu o situație precară, Murariu, de acum  trecut de prima tinerețe, nu a reușit să se stabilizeze financiar nici măcar la nivel personal.

Așteptăm următorul anunț pentru numărul 2 pe lista AUR Botoșani!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top