Connect with us

Casa „Garabet Ciolac”, FOSTUL sediu DSP Botoșani, urmează a fi REABILITATĂ! Se așteaptă FONDURI

Botosani

Casa „Garabet Ciolac”, FOSTUL sediu DSP Botoșani, urmează a fi REABILITATĂ! Se așteaptă FONDURI

Promisiuni de la București pentru demararea lucrărilor de consolidare a fostului sediu DSP Botoșani

Fostul  sediu al DSP Botoșani, situat pe strada Marchian, la numărul 7, urmează a fi consolidat și reabilitat, a anunțat dr. Monica ADĂSCĂLIȚEI în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit șefei DSP Botoșani, demersuri s-au făcut încă de anul trecut iar acum se așteaptă finanțarea de la București. Mai mult, ADĂSCĂLIȚEI susține că a primit promisiuni de la centru că anul acesta vor începe cel puțin lucrările de consolidare a acestei clădiri.

Managerul DSP, Monica ADĂSCĂLIȚEI: „Am făcut demersurile necesare către Ministerul Sănătății de anul trecut pentru a obține finanțare”

„Am făcut demersurile necesare către Ministerul Sănătății de anul trecut pentru a obține finanțare pentru reabilitarea acestei clădiri. Acum am trimis din nou solicitare pentru anul 2021. Momentan așteptăm și avem promisiuni că măcar  vom porni lucrările de consolidare a acestei clădiri”, susține șefa DSP Botoșani, Monica ADĂSCĂLIȚEI.

La momentul actual, imobilul de pe Marchian se află într-o stare avansată de degradare. În articolul Casa „Garabet Ciolac”, un alt EDIFICIU CULTURAL botoșănean UITAT de AUTORITĂȚI, jurnaliștii News Moldova au arătat care este starea de fapt a clădirii și cum indolența Ministerului Sănătății a făcut ca imobilul să ajungă astăzi la un pas de autodemolare.

„Am încercat să ținem sub control, să nu se întâmple vreo nenorocire pe lângă clădire. Sperăm  să și obținem un răspuns favorabil de la Ministerul Sănătății pentru finanțare”, mai adaugă Monica ADĂSCĂLIȚEI.

Fostul sediu DSP, una dintre cele mai elegante construcţii din Botoşani

Reamintim că fostul sediu al DSP Botoșani este una dintre cele mai elegante construcţii din Botoşani, datând din ultimul pătrar al secolului al XIX-lea. Ea figurează pe lista monumentelor istorice ale județului Botoșani sub numele de Casa Garabet  Ciolac.

Acum, imobilul se află într-o stare avansată de degradare. Pe acoperiş crește vegetaţie, iar bucăţi din elementele de arhitectură ornamentală au început să se desprindă, reprezentând un real pericol pentru trecători.

Din cauza vechimii și a uzurii suferite în timp, imobilul s-a deteriorat, ultimul deținător abandonându-l, fără a se mai interesa de starea acestuia.

Edificiul cultural se află în proprietatea Ministerului Sănătății. În perioada în  care Casa Garabet Ciolac era sediul DSP Botoșani, conducerea unității sanitare a făcut numeroase demersuri la Ministerul Sănătăţii în vederea alocării de fonduri pentru reabilitarea imobilului care este monument istoric, a informat şi autorităţile despre situaţia clădirii, cu toate acestea nu s-a făcut nimic.

Mai mult, autoritățile locale au făcut demersuri pentru preluarea Casei Garabet Ciolac de la Ministerul Sănătății dar s-au izbit de un refuz.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top