fbpx
Connect with us

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător - News Moldova

Botosani

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Fostul primar Catalin FLUTUR și anturajul acestuia care ocupau funcții de conducere în defuncta LOCATIVA, Botoșani se manifestă zgomotos la gândul depresiv privind perspectiva post electorală. În eventualitatea, foarte probabilă având în vedere procentele din sondaje, în care Catalin Flutur pierde încă o dată alegerile locale la fel ca în 2020, întreg anturajul domnului Flutur se va confrunta cu perspectiva șomajului. Pe cale de consecință, toți cei vizați, sunt realmente disperați și se manifestă ca atare. Ani la rând, exercitându-și influența personală, Catalin FLUTUR și-a „servit” apropiații. Botoșănenii vor decide dacă această situație mai continuă sau … se termină brusc pe 9 iunie! Similar s-a întâmplat și cu doamna Gabriela FLUTUR a cărei firmă găzduită de Locativa a dat faliment la 1 an distanță după pierderea alegerilor de către fostul primar. După doi ani în care firma Gabrielei Flutur a mers ca pe roate, cu o cifră de afaceri de 1.585.508 de lei și 1.446.199 de lei în 2019, respectiv 2020, aceasta intră în picaj în 2021, când a depășit cu puțin 400.000 de lei, pentru ca în 2022 să intre în faliment. 

Numele Candidatului: Catalin – Mugurel FLUTUR

Poziție pentru care candidează: Primar al Municipiului Botoșani

Județ: BOTOȘANI

Ocupație actuală: Director al SC LOCATIVA SA


Exercitându-și influența, Cătălin Flutur i-a făcut loc firmei soției în Incubatorul de Afaceri, la mai puțin de o lună de la înființare

 

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător - News Moldova

Incubatorul de afaceri pentru IMM-uri aflat în administrarea SC Locativa SA

Incubatorul de afaceri pentru IMM-uri din municipiul Botoșani, reprezintă o structură creată pentru a răspunde nevoilor locative cu care se confruntă antreprenorii botoșăneni. Proiectul a fost gândit pentru a veni în sprijinul firmelor locale și oferă  direct sau prin sub-contractare o gama de servicii importante în condiții avantajoase, precum și spații pentru sediul social sau pentru producție.

Spațiile unde funcționează Incubatorul de Afaceri sunt în administrarea SC Locativa SA., societatea din subordinea Consilului Local,  unde Cătălin Flutur e director din 1998 până în prezent, exceptând perioadele când a fost consilier sau primar.

Pentru a fi admise în Incubatorul de Afaceri, firmele trebuie să îndeplineacă, conform Legii 102 din 2016, patru condiții cumulative prealabile: să nu aibă o vechime mai mare de 3 ani, să se încadreze în categoria IMM-uri, să fie autonome (să nu dețină mai mult de 25 la sută din acțiunile altei firme, iar altă firmă să nu dețină mai mult de 25 la sută din capitalul social al acesteia)  și să nu fie în dificultate (insolvență, dizlovare, radiere, suspendare temporară a activității).

Cum a transformat Catalin FLUTUR societatea LOCATIVA într-o afacere familială și de partid

Consiliul Local – la cheremul Gabrielei Flutur grație influenței soțului 

PAPILLON DE LUXE S.R.L este societatea deținută și administrată de Gabriela Flutur, soția lui Cătălin Flutur. Firma are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.

PAPILLON DE LUXE S.R.L a fost înființată pe 5 martie 2018, iar la mai puțin de o lună, pe 30 martie 2018, printr-o hotărâre a Consiliului Local, a fost admisă în Incubatorul de Afaceri Botoșani.

Primarul Cătălin Flutur este cel care a trimis spre aprobare Consilului Local lista cu propunerile de firme ce urmau a fi admise în cadrul Incubatorului de Afaceri.De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător - News Moldova

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător - News Moldova

Durata contractului era de 4 ani, firma deținută de soția primarului beneficiind din partea Incubatorului de Afaceri de un spațiu de producție și de un birou situat în una dintre cele două locații ale incubatorului, pe Calea Națională.

În doar 24 de zile,  PAPILLON DE LUXE S.R.L. parcurge procesul complicat al selecției pentru lista de firme admise în Incubatorul de Afacerii, urmat de procedura de aprobare a acesteia prin hotărârea Consilului Local

Prezentăm mai jos etapele  pe care trebuia să le parcurgă firma Gabrielei Flutur pentru a fi selectatată pentru lista de propuneri înaintată CL, așa cum erau reglementate prin Strategia de Operaționalizare a Incubatorului de Afaceri aprobată în 2005 de C.L. Botoșani, în timpul primului mandat de primar al lui Cătălin Flutur.

ÎNSCRIEREA
În cadrul acestei subetape, antreprenorii atraşi prin campania de apel a Incubatorului şi interesaţi de accesarea serviciilor acestuia, în urma unui interviu cu echipa de tutorat a Incubatorului (formată din Şef Serviciu Administrare Incubator, formator, economist şi asistent marketing) vor completa împreună cu sprijinul echipei de tutorat o FIŞĂ DE PREZENTARE A AFACERII PROPUSE SPRE INCUBARE.

PRESELECŢIA
La finalul subetapei anterioare de înscriere a cererilor de incubare prin intermediulformularelor FAPI, Comisia de Selecţie va proceda la o ierarhizare a punctajului obţinut de propunerile de incubare prin aplicarea unei grile restrânse de criterii de preselecţie la nivelul fişelor FAPI recoltate de la antreprenorii potenţial incubaţi precum şi pe baza fişelor de evaluare individuală completate de către echipa de tutorat a Incubatorului în cadrul
interviurilor cu potenţialii antreprenori. Având în vedere volumul de muncă considerabil din cadrul activităţii de tutorizare din etapa ulterioară de preincubare precum de evaluare din etapa de selecţie, preselecţia se justificăprin necesitatea alegerii din masa iniţială extinsă a solicitărilor de incubare doar a acelor iniţiative relevante şi cu potenţial de incubare ridicat care vor fi invitate să participe la următoare etapă.

PREINCUBAREA
În cadrul acestei etape, pe baza listei de proiecte preselectate anterior, personalul Incubatorului va invita antreprenorii preselectaţi să depună documentaţia completă necesară pentru evaluarea finală solicitărilor de incubare. Una din piesele componentă de primă importanţă în evaluarea tehnică a propunerilor de incubare va fi planul de afaceri care va trebui întocmit de fiecare antreprenor care doreşte să participe la selecţia finală. În această etapă antreprenorii vor putea ridica de la sediul Incubatorului sau descărca on-line Ghidul Aplicantului care va sta la baza activităţilor de preincubare, respectiv a consilierii în vederea completării dosarului final de selecţie în vederea incubării, consiliere care va fi realizată de către personalul Incubatorului în cadrul unor sesiuni separate de tutorizare a antreprenorilor interesaţi în acest sens.
Selectarea finală a firmelor propuse spre incubare se va face de către Comisia de Selecţie pe baza aplicării grilei de criterii de eligibilitate şi tehnice dosarului final de incubare depus de către antreprenorii tutorizaţi în etapa anterioară. În funcţie de această grilă experţii evaluatori vor acorda punctaje care vor permite ordonare ierarhică a proiectelor în ordine descrescătoare în vederea selectării celor mai bune iniţiative spre incubare în limita spaţiului disponibil. La finalul acestei etape, preşedintele comisiei de evaluare va supune aprobării Consiliului Local  lista de firme selectate în vederea incubării întocmite de către Secretarul Comisiei de Selecţie pe baza agregării punctajului final acordat de către evaluatori şi aprobată de către preşedintele Comisiei de Selecţie.

Coincidență sau nu, la scurt timp după admiterea firmei PAPILLON DE LUXE S.R.L. în Incubatorul de Afaceri, Cătălin Flutur vine în Consilul Local cu o propunere de modificare legislativă care permitea prelungirea perioadei de incubare a firmelor pe perioade de până la patru ani

 

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător - News Moldova

 

Hotărârea Consiliului Local a pornit de la o adresă trimisă de Locativa SA pe 21.03.2018, când PAPILLON DE LUXE S.R.L. era în plin proces de selecție pentru Incubatorul de Afaceri.

Hotărârea de Consiliu Local adoptată pe 26 aprile 2018, oferea posibilitatea firmelor incubate care erau cu plata taxelor, impozitelor și chiriei la zi, să prelungească contractele de închiriere pe perioade de 1 până la 4 ani, în limita spațiilor disponibile.

Întrebarea legitimă care se ridică este de ce Flutur nu a venit cu această propunere în primele două mandate de primar (2004-2012) sau în al treilea mandat, până ce și-a instalarea firmei soției în Incubatorul de Afaceri?

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător - News Moldova

Incubarea firmei PAPILLON DE LUXE S.R.L. eșuează lamentabil. În 2022, cifra de afaceri ajunge la ZERO

Cu tot ajutorul primit de către Gabriela Flutur din domeniul public prin influența soțului Catalin Flutur lipsa unor cunoștințe elementare de management își spune cuvântul și falimentul bate la ușă.

Ar mai fi și explicația ce derivă din imposibilitatea fostului Primar Flutur de a-și mai susține soția în urma pierderii alegerilor. În 2019 și 2020, cât Flutur era în funcție și firma soției prospera din contracte. După pierderea alegerilor firma s-a prăbușit în 2021 și a falimentat în 2022.

De ce plânge Catalin FLUTUR cu lacrimi amare după LOCATIVA!? De la favorizarea soției la falimentul răsunător - News Moldova

După doi ani în care firma Gabrielei Flutur a mers ca pe roate, cu o cifră de afaceri de 1.585.508 de lei și 1.446.199 de lei în 2019, respectiv 2020, aceasta intră în picaj în 2021, când a depășit cu puțin 400.000 de lei, pentru ca în ultimul an al incubării să intre în faliment.

 


1 Comment

1 Comment

  1. ionel scripcaru

    1 mai 2024 at 9:58 PM

    Democrația noastră permite oricui să candideze și după caz să fie ales.Doar că probitatea acestor indivizi care ne-au reprezentat, deci ne-au arătat valoarea lor în administrație,lasă de dorit. Corect ar fi cam și ei să înțeleagă și să lase altora oportunitatea de a dovedi de ce sunt în stare. În fața unor alegeri corecte, eu sunt convins că botoșănenii vor face alegerea corectă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top