fbpx
Connect with us

Cătălin SILEGEANU: „Admiterea lui Valeriu Iftime în rândurile PNL nu aduce, în momentul de față, beneficii politicii botoșănene sau PNL Botoșani”

Cătălin SILEGEANU: "Admiterea lui Valeriu Iftime în rândurile PNL nu aduce, în momentul de față, beneficii politicii botoșănene sau PNL Botoșani" - News Moldova

Botosani

Cătălin SILEGEANU: „Admiterea lui Valeriu Iftime în rândurile PNL nu aduce, în momentul de față, beneficii politicii botoșănene sau PNL Botoșani”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Admiterea lui Valeriu Iftime în rândurile PNL nu aduce, în momentul de față, beneficii politicii botoșănene sau PNL Botoșani, este de părere omul de afaceri botoșănean Cătălin SILEGEANU

„Aderarea sa într-un an electoral, alături de schimbările rapide pe care le propune și le-a promovat în spațiul public, si modalitatea prin care a intrat in partid nu sunt privite cu ochi buni. A reușit să divizeze un partid pregătit pentru alegeri, cu primari care au arătat sprijin masiv pentru conducerea actuală. Urmările anunțului său, inclusiv demisia lui Verginel Gireadă și negocierile cu PSD-ul, au stârnit îngrijorare.

Este important ca opinia publică să fie corect informată. Un partid politic nu este o entitate privată unde deciziile se iau la discreție. Este o organizație bazată pe consens, dedicată intereselor comunității, iar liderii săi sunt aleși, nu numiți. Chiar dacă abilitățile lui Iftime în afaceri sunt incontestabile, momentul și modul său de implicare în politică sunt discutabile.

Aderarea lui Iftime la PNL, după lungi negocieri, semnalează o schimbare de paradigmă atât pentru el cât și pentru organizația din Botoșani. Aceasta reprezintă o încercare de a aduce noi perspective în partid. Totuși, există o discrepanță între discursul public al lui Iftime și acțiunile sale, în special în privința selecției candidaților. Deși susține inovația, favorizarea unor figuri politice consacrate contrazice acest mesaj.

Mai preocupant este că interesul principal al lui Iftime pare să fie obținerea unei funcții în Senat, o ambiție care se dovedește a fi dăunătoare pentru structura partidului. Această focalizare îngustă pe interese personale anticipează o posibilă disoluție a PNL Botoșani, o migrare în bloc a liderilor importanți și pierderea unor colegii esențiale din județ. Această tendință spre autointeres subminează principiile democratice și conduce la o slabă reprezentare a electoratului.

Semnez acest mesaj ca un om care se implică în politică în mod independent și liber, având la bază convingerea că politica ar trebui să slujească interesul public, nu ambițiile personale. Este esențial ca acțiunile noastre în arena politică să reflecte integritatea, viziunea și, mai presus de toate, responsabilitatea față de cei pe care ne propunem să îi reprezentăm”, a precizat președintele companiei HIDROPLASTO.

 

 

 

 


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top