fbpx
Connect with us

Cătălin SILEGEANU: „Pe 8 martie, străzile din Botoșani au fost luate cu asalt de organizațiile politice dornice să capitalizeze electoral și această sărbătoare”

Cătălin SILEGEANU: "Pe 8 martie, străzile din Botoșani au fost luate cu asalt de organizațiile politice dornice să capitalizeze electoral și această sărbătoare" - News Moldova

Botosani

Cătălin SILEGEANU: „Pe 8 martie, străzile din Botoșani au fost luate cu asalt de organizațiile politice dornice să capitalizeze electoral și această sărbătoare”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Omul de afaceri Cătălin Silegeanu atrage atenția asupra disonanței dintre aparențele politice și autenticitatea aprecierii față de femei în ziua de 8 martie

Acesta îndeamnă la reflecție asupra modului în care adevărata recunoștință și respect pentru femei sunt umbrite de interesele politice, pledând pentru o revenire la esența sinceră a celebrării femeilor și depășirea manipulărilor electorale.
„Pe 8 martie, străzile din Botoșani au fost luate cu asalt de organizațiile politice dornice să capitalizeze electoral și această sărbătoare. Lalele nu au fost doar mesageri ai primăverii, ci și embleme ale fidelității politice: roșu vibrant pentru PSD și galben solar pentru PNL. 
Scena se repetă de trei decenii, transformând o zi dedicată aprecierii femeilor într-un teatru politic, unde flori și promisiuni sunt aruncate în vânt cu aceeași nonșalanță. În acest carnaval electoral, primăriile din comune își deschid porțile larg pentru petreceri și evenimente, finanțate generos din visteria publică. Primarul devine gazda supremă, un veritabil DJ al simpatiei populare, mixând fonduri publice cu promisiuni colorate, în speranța de a-și securiza votul pentru încă un mandat. Dar, să ne întrebăm: de când admirația și respectul față de femei au fost reduse la o schemă de culori partizană? De când flori efemere și zâmbete prefabricate sunt considerate suficiente pentru a câștiga inimi și minți? Falsitatea acestei amabilități nu mai poate fi ascunsă sub petalele lalelelor.
Este timpul să ne întrebăm dacă nu cumva am ajuns să ne lăsăm păcăliți de un spectacol superficial, în care florile sunt alese nu pentru frumusețea lor, ci pentru potențialul lor propagandistic. Pe alocuri, 8 martie pare să fi devenit o parodie a ceea ce ar trebui să fie: o zi de recunoștință sinceră și de apreciere a femeilor din viețile noastre. În loc de asta, este confiscată de partidele politice în setea lor nesfârșită de putere și influență. Într-un an electoral, precum 2024, această practică capătă nuanțe și mai aprinse, transformând orice gest de apreciere într-un calcul politic. Să nu uităm că florile adevăratei aprecieri nu sunt colorate în roșu sau galben politic, ci în nuanțele autenticității și respectului sincer. Nu ne lăsăm înșelați de această falsă amabilitate.
Să căutăm să recunoaștem și să celebrăm valorile, realizările și luptele femeilor în fiecare zi, nu doar când calendarul politic și electoral ne spune. Este timpul să depășim acest circ politic și să ne reîntoarcem la esența a ceea ce ar trebui să fie 8 martie: o zi de celebrare autentică a femeilor, departe de umbrele propagandei electorale”, a declarat președintele companiei Hidroplasto, Cătălin Silegeanu.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top