fbpx
Connect with us

Cătălin Silegeanu: „Ziua Culturii Naționale servește ca un moment de reflecție asupra valorilor culturale și a identității naționale”

Cătălin Silegeanu: „Ziua Culturii Naționale servește ca un moment de reflecție asupra valorilor culturale și a identității naționale” - News Moldova

Botosani

Cătălin Silegeanu: „Ziua Culturii Naționale servește ca un moment de reflecție asupra valorilor culturale și a identității naționale”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Astăzi, 15 ianuarie, se celebrează Ziua Culturii Naționale. În acest context, omul de afaceri botoșănean Cătălin Silegeanu a subliniat importanța conservării patrimoniului cultural al țării

„Ziua Culturii Naționale în România este sărbătorită în fiecare an la 15 ianuarie, în memoria marelui poet Mihai Eminescu, considerat una dintre cele mai importante figuri ale literaturii române. Acest eveniment reprezintă o oportunitate de a celebra și a conștientiza bogăția patrimoniului cultural al țării, evidențiind importanța conservării acestuia pentru generațiile viitoare.

Mihai Eminescu, poet național al României, a lăsat o amprentă profundă în cultura și literatura română prin creațiile sale remarcabile. Operele sale, caracterizate prin profunzimea gândirii și bogăția limbajului, reprezintă un adevărat tezaur cultural. În acest context, Ziua Culturii Naționale servește ca un moment de reflecție asupra valorilor culturale și a identității naționale.

Conservarea patrimoniului cultural devine esențială pentru păstrarea identității unei societăți și pentru transmiterea valorilor fundamentale de la o generație la alta. Prin conștientizarea importanței acestui efort, comunitatea poate contribui la protejarea moștenirii culturale și la promovarea înțelegerii și respectului reciproc. Ziua Culturii Naționale oferă, astfel, un cadru propice pentru a consolida legăturile dintre trecut și prezent, subliniind necesitatea unei implicări active în conservarea și promovarea valorilor culturale pentru un viitor durabil”, a precizat președintele companiei HIDROPLASTO Cătălin Silegeanu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top