Connect with us

Cătălina LUPAȘCU, consilier local PNL: „Singura SOLUȚIE pentru a putea racorda la UTILITĂȚI locuințele ANL de pe Șoseaua Iașului este înființarea Asociației de Proprietari”

Botosani

Cătălina LUPAȘCU, consilier local PNL: „Singura SOLUȚIE pentru a putea racorda la UTILITĂȚI locuințele ANL de pe Șoseaua Iașului este înființarea Asociației de Proprietari”

Circa 40 de familii, beneficiare a locuințelor ANL din Botoșani, sunt în imposibilitatea de a se muta în noile apartamente

Situația unică la Botoșani. La aproape 4 luni de la inaugurarea cu fast a 40 de apartamente de tip ANL, chiriașii nu se pot muta în noile locuințe pentru că acestea nu sunt racordate la utilități.

Cele 40 de locuințe ANL de pe Șoseaua Iașului au fost finalizate, s-a făcut recepția, au fost distribuite beneficiarilor și au fost date în administrarea LOCATIVA S.A., societatea din Botoșani care se ocupă de fondul locativ al orașului.

VEZI AICI: Caz UNIC în țară! Locuințe ANL predate dar NERACORDATE la utilități. Se întâmplă la BOTOȘANI 

Cu toate acestea, beneficiarii locuințelor ANL de pe Șoseaua Iașului sunt în situația în care plătesc de luni bune chirie, dar nu au locuit nici măcar o zi în apartamente.

Problemele sunt multiple. Chiar dacă chiriașii au reușit să se racordeze la apă curentă, racordarea la gaz reprezintă încă o problemă majoră.

VEZI AICI: În numele BOTOȘĂNENILOR, consilierul local USR, Raluca CURELARIU, cere SOLUȚII pentru locuințele ANL de pe Șoseaua Iașului

Prezentă în emisiunea Moldova în prim-plan” realizată de News Moldova, consilierul local Raluca CURELARIU a expus pe larg care sunt problemele cu care se confruntă chiriașii ANL și a cerut municipalității și societății Locativa să găsească soluții în regim de urgență.

„Pe partea de gaz există o foarte mare problemă, și acolo chiriașii s-au blocat, pentru că există o centrală de bloc, ei ar trebui să-și facă încălzirea și apa caldă pe aceste centrale de bloc, centrale de bloc care nu au fost testate, pentru că au fost instalate de luni bune și nu le-a mai folosit nimeni. 

Oamenii au fost și s-au interesat cum ar putea să facă această racordare, și li s-a spus că această racordare nu poate fi făcută nominal de o persoană fizică, ci trebuie făcută de o enitate. Cei de la Locativa le-au spus să-și facă Asociație de Proprietari, au luat legătura cu Asociația de Proprietari dar le-au spus că sunt prea departe și în momentul acesta sunt blocați. 

Pe lângă faptul că oamenii sunt pasaţi dintr-o parte în alta fără a se rezolva nimic concret, în acele blocuri plouă la subsol”, a explicat Raluca CURELARIU, consilier local USR.

Cătălina LUPAȘCU, consilier local PNL: „Singura soluție pentru a putea racorda la utilități locuințele ANL este înființarea Asociației de Proprietari”

Potrivit consilierului local Cătălina LUPAȘCU, singura soluție pentru a putea racorda la utilități locuințele ANL este înființarea Asociațiie de Proprietari.

„Toate locuințele sociale fac parte din Asociații de Proprietari. Oamenii sunt reticenți, oamenii sunt reticenți pentru că deși alți botoșăneni sunt proprietari, tot nu se implică în ceea ce înseamnă viața comunității restrânse la nivel de condominiu. Aici nu este o problemă politică, ci mai degrabă vor să împingă totul spre asta. 

Ar trebui ca oamenii să înțeleagă că nu sunt purtați de la primăria la Locativa și invers pentru că au coloratură politică diferită, ci pentru că ei trebuie să se implice și să facă demersuri pentru constituirea Asociației de Proprietari. 

Acest dute-vino ar putea să ia sfârșit dacă la masa discuțiilor ar sta reprezentanți ai municipalități, chiriașii și reprezentanți ai Locativa”, a subliniat Cătălina LUPAȘCU, consilier local PNL.

Bogdan BUHĂIANU, viceprimarul municipiului Botoșani: „Eu îi constitui mâine, iau lista, vedem care sunt procedurile juridice și îi chemăm pe oameni să semneze și trecem la următorul nivel”

În concluzie, viceprimarul Bogdan BUHĂIANU susține că dacă într-adevăr trebuie constituită Asociație de Proprietari, acesta este pentru și va face toate diligențele în așa fel încât problema chiriașilor de la ANL să fie rezolvată.

„Să vedem numărul minim de persoane de pe o scară care trebuie să adere pentru a se constitui Asociația de Proprietari, îi chemăm la masă, punem un angajat de la Locativa să facă hârtiile, vin, semnează și se trece la următorul nivel.

Este pueril să vii în presă și să spui că suntem blocați pentru că beneficiarii locuințelor sociale nu sunt constituiți în Asociație de Proprietari. Eu îi constitui mâine, iau lista, vedem care sunt procedurile juridice și îi chemăm pe oameni să semneze și trecem la următorul nivel”, susține Bogdan BUHĂIANU.

Reamintim că cele 40 de locuințe sociale au fost predate beneficiarilor cu mare fast la începutul acestui an. Deși chiriașii nu s-au mutat efectiv în apartamente, aceștia plătesc chirie de câteva luni.

Subiectul a fost adus în ședințele Consiliului Local Botoșani de mai multe ori de către consilierul local USR, Raluca CURELARIU, dar nici până la momentul actual nu au fost făcute toate racordările la utilități și nici nu s-au făcut demersuri pentru ca locatarii să fie scutiți de plata chiriei.

Întreaga emisiune Moldova în prim-plan” difuzată de News Moldova  poate fi vizionată atât pe pagina noastră de facebook cât și pe canalul de youtube.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top