Connect with us

Centrul de servicii INTEGRATE din localitatea botoșăneană ALBEȘTI va fi DOTAT integral! Primarul Mihai AMARANDEI: ”Vom organiza activități EDUCATIVE și sociale pentru MEMBRII centrului”

Botosani

Centrul de servicii INTEGRATE din localitatea botoșăneană ALBEȘTI va fi DOTAT integral! Primarul Mihai AMARANDEI: ”Vom organiza activități EDUCATIVE și sociale pentru MEMBRII centrului”

Primăria localității botoșănene Albești va dota centrul de servicii integrate, fapt care va contribui la sporirea, în mod substanțial a condițiilor specifice educației și activităților sociale pentru membrii centrului.

Centrul de servicii integrate – o necesitate pentru cei care provin din medii defavorizate 

Primăria localității botoșănene Albești a finalizat achiziția publică privind lucrările care au ca obiectiv final ”Achiziție dotări centru de servicii integrate in cadrul proiectului Centru de servicii
integrate Albești”.

Scopul serviciului social „Centrul de servicii integrate” este de a furniza servicii sociale persoanelor care provin din medii defavorizate, ale căror nevoi pot fi soluționate prin activitățile derulate/serviciile oferite, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirii și combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale și creșterii calității vieții.

Potrivit SEAP, amenajarea va urmări dotarea cu bunuri a unui centru pentru furnizarea de servicii integrate populației vulnerabile și în special populația de etnie romă din 3 comune care fac parte din teritoriul GAL Asociația Leader Colinele Moldovei, respectiv a comunei Albești, comunei Tudoreni și comunei Trușești și este finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală- submăsura 19.2-7.4.

Proiectul în valoare de 149940 RON fără TVA a fost câștigat de societatea DOLAS ECOTRADE.

Mihai AMARANDEI, primarul localității Albești: ”În cadrul proiectului am achiziționat toate materialele necesare centrului”

Contactat de jurnaliștii NEWS MOLDOVA, primarul localității botoșănene Albești, Mihai AMARANDEI a declarat că proiectul a fost finanțat  prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (GAL –  Asociația Leader Colinele Moldovei). 

Totodată, primarul a ținut să menționeze că toate materialele de care centrul are nevoie au fost achiziționate. Printre materialele care au fost achiziționate putem enumera: birouri, scaune, table inteligente, ecrane, calculatoare. 

”Proiectul presupune dotarea centrului de servicii integrate din localitatea Albești. Proiectul este finanțat prin Gal, iar în cadrul proiectului am achiziționat tot mobilierul necesară acestui centru și aici pot menționa: birouri, scaune, table, ecrane,  calculatoare. Toate aceste materiale au fost achiziționate, a declarat primarul localității Albești.

Primarul de Albești a mai declarat că în perioada următoare, printr-un parteneriat cu un ONG, care se ocupă de problemele romilor, va organiza activități educative și sociale pentru membrii centrului.

”În perioada următoare, într-un parteneriat cu un ONG care se ocupă de problemele romilor și nu numai, vom organiza activități educative și sociale pentru membrii centrului. 

Avem în vedere depășirea situațiilor de dificultate, prevenirea și combaterea riscului de excluziune socială și promovarea incluziunii sociale și creșterii calității vieții”, a mai subliniat primarul Mihai AMARANDEI.

Mihai AMARANDEI ne-a mai declarat că o grădiniță nouă îi așteaptă pe cei mici din toamnă, în satul Tudor Vladimirescu. Investiția a fost realizată cu fonduri europene și va permite copiilor din Tudor Vladimirescu să se bucure de educație în cele patru săli de grupă, sală multifuncțională și loc de joacă.
”Pe data de 22 iunie am făcut recepția la noua clădire a grădiniței, alături de viceprimarul Bradutu Brasoveanu.
O investiție realizată cu fonduri europene, care va permite copiilor din Tudor Vladimirescu să se bucure de educație în cele patru săli de grupă, sală multifuncțională și loc de joacă. Îmi doresc ca, din toamnă, bucuria copiilor și dedicarea educatorilor să anime noul spațiul al grădiniței”, a mai adăugat primarul.

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top