fbpx
Connect with us

Centrul UAMS Ștefănești, proiect devenit REALITATE! Astăzi a avut loc deschiderea oficială

Collage Maker 09 Jun 2023 09 15 PM 1962 scaled - News Moldova

Botosani

Centrul UAMS Ștefănești, proiect devenit REALITATE! Astăzi a avut loc deschiderea oficială


Astăzi, 9 iunie 2023, a avut loc deschiderea oficială a Centrului UAMS Ștefănești. Lucrările la Unitatea de Asistență Medico – Socială Ștefănești, demarate de Consiliul Județean Botoșani în 2021, au fost menite să dezvolte și să îmbunătățească serviciile de asistență și protecție socială oferite de către una dintre unitățile cele mai importante din subordine.

Evenimentul, care s-a desfășurat la sediul instituției din strada General Lucan, nr. 26, a debutat la ora 11.

Au participat senatorul Lucian TRUFIN, deputatul PSD Alexandra HUȚU, subprefecții Elena-Paula Cojocariu-Berențan și  Tiberiu Manolache

Evenimentul a început cu sfințirea edificiului de către preoții Haraga Mihai, Băicănescu Ionel, Botezatu Ionuț, Haraga Zamfir, Ioniță Daniel, după care au luat cuvântul autoritățile județene și cele locale.

Lucrările la Unitatea de Asistență Medico – Socială Ștefănești, demarate de Consiliul Județean Botoșani în 2021, au fost menite să dezvolte și să îmbunătățească serviciile de asistență și protecție socială oferite de către una dintre unitățile cele mai importante din subordine.
bkcbkv - News Moldova
Unitatea de Asistență Medico – Socială Ștefănești este beneficiara proiectului de investiție „Construire Sediu Administrativ cu bucătărie și anexă spălătorie”, realizat cu FINANȚARE DIN BUGETUL LOCAL AL CONSILIULUI JUDEȚEAN BOTOSANI.
În cadrul proiectului s-a propus realizarea unui corp de clădire cu regim de înălțime parter+etaj parțial, ce va avea destinația de sediu administrativ cu bucătărie, precum și a unei anexe cu regim de înălțime parter a cărei destinație va fi cea de spălătorie.
WhatsApp Image 2023 06 09 at 19.53.21 - News Moldova
Lucrările de bază au cuprins:
  • construcția propriu-zisă a clădirilor;
  • realizarea finisajelor interioare;
  • realizare finisajelor exterioare;
  • realizarea căilor de acces auto și pietonale;
  • alimentarea cu apă se va realiza prin intermediul unui branșament la rețeaua locală de alimentare cu apă;
  • realizarea instalațiilor interioare și exterioare inclusiv preluarea apelor meteorice;
News Moldova îți recomandă și ...   Incendiu devastator la un depozit de furaje din Botoșani. Focul ar fi fost pus INTENȚIONAT

cvjlcv - News Moldova

„Astfel de investiții în serviciile medico – sociale de la nivelul județului nostru sunt absolut necesare și s-au regăsit întotdeauna printre prioritățile conducerii Consiliului Județean.
De altfel, pe parcursul acestor ultimi ani toate cele 6 unități de asistență medico – socială din subordinea Consiliului Județean Botoșani au beneficiat de investiții consistente, în funcție de necesitățile fiecăreia.
Scopul este acela de a îmbunătăți continuu serviciile pe care aceste unități le oferă, de a crea condiții de cazare de bună calitate pentru beneficiari și de asemenea, de a crea un mediu adecvat de lucru pentru personalul medical și auxiliar”, a precizat atunci Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.
cvklvc - News Moldova
Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 1.721.930,00 lei fără TVA.
“Prin unitățile de asistență medico-sociale din subordine, Consiliul Județean Botoșani asigură toată atenția necesară seniorilor aflați în dificultate. Pentru a asigura cele mai bune condiții la Unitatea de Asistență Medico-Socială Ștefănești, Consiliul Județean a realizat, din fonduri proprii, o investiție de 2,4 milioane de lei prin care s-au construit corpuri noi de clădiri în care funcționează:
✅️ Bucătăria;
✅️ Noua sală de mese;
✅️ Spălătoria unității;
✅️ Sediul administrativ
Vârstnicii trebuie să-și trăiască frumos fiecare zi în parte. Trebuie să-și poată trata problemele de sănătate și să aibă parte de cele mai bune îngrijiri.
Investițiile făcute de către Consiliul Județean Botoșani la Unitatea de Asistență Medico-Socială Ștefănești urmăresc creșterea calității vieții seniorilor aflați în întreținerea unității!”, a punctat Doina FEDEROVICI, președintele CJ Botoșani.

News Moldova îți recomandă și ...   Bursă lunară pentru copiii Alexandrei Ivanov, tânăra decedată la Maternitatea din Botoșani


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top