fbpx
Connect with us

Cine CONDAMNĂ la SUBDEZVOLTARE orașul ȘTEFANEȘTI? CJ Botoșani refuză să discute despre proiectul CANALIZĂRII

blocuri stefanesti botosani - News Moldova

Botosani

Cine CONDAMNĂ la SUBDEZVOLTARE orașul ȘTEFANEȘTI? CJ Botoșani refuză să discute despre proiectul CANALIZĂRII


Situația proiectului de canalizare din localitatea botoșăneană Ștefănești, între incertitudine și nemulțumire. Cum se scuză CJ Botoșani și Nova Apaserv pentru blocarea dezvoltării acestui oraș?

În ultimii ani, dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare a devenit o prioritate în multe localități din România, cu accent pe asigurarea unui mediu mai sănătos și sustenabil pentru comunități. Cu toate acestea, orașul Ștefănești, aflat în județul Botoșani, se confruntă cu întârzieri semnificative în ceea ce privește realizarea sistemului de canalizare, punând presiune asupra administrației locale și a locuitorilor.

Primăria Ștefănești a emis trei adrese, datate pe 28 iunie 2023, către diverse instituții, inclusiv A.D.I. “AQUA”, SC NOVA APASERV Botoșani și Consiliul Județean Botoșani, pentru a solicita clarificări cu privire la stadiul lucrărilor de canalizare planificate în cadrul proiectului denumit “Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizarea-epurarea apelor uzate în județul Botoșani” – aglomerarea Ștefănești. De asemenea, Primăria și-a rezervat dreptul de a se retrage din A.D.I. “AQUA” și de a căuta surse de finanțare independente, dacă “termenul estimat” (o exprimare considerată neclară de către primărie) depășește data limită de 31 decembrie 2023.

WhatsApp Image 2023 10 23 at 12.40.00 dcbf5581 - News Moldova

SC NOVA APASERV a încercat să justifice întârzierea semnificativă a proiectului

Pe 7 iulie 2023, Primăria Ștefănești a primit un răspuns oficial de la SC NOVA APASERV, în care se explică întârzierea semnificativă a proiectului. Conform acestui răspuns, Studiul de Fezabilitate al Proiectului Regional se află în procesul celei de-a treia revizuiri și urmează să fie trimis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și la Banca Europeană de Investiții, pentru aprobare până la sfârșitul lunii iulie a aceluiași an. După obținerea aprobării variantei finale din partea Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), se va semna contractul de finanțare până la sfârșitul anului 2023. Ulterior, începând cu luna ianuarie 2024, vor fi demarate licitațiile pentru implementarea proiectului.

Aceste întârzieri semnificative în realizarea sistemului de canalizare din Ștefănești au generat nemulțumire în rândul locuitorilor, care au așteptat cu nerăbdare îmbunătățiri în ceea ce privește gestionarea apelor uzate și mediul înconjurător. Mai mult decât atât, incertitudinea cu privire la termenele exacte ale proiectului a dus la o decizie importantă din partea Primăriei Ștefănești de a-și păstra opțiunea de a căuta finanțare independentă, dacă lucrările se vor prelungi dincolo de anul 2023.

Deși infrastructura de canalizare este esențială pentru calitatea vieții și mediul înconjurător, întârzierile în proiecte de acest gen pot avea consecințe semnificative asupra comunității locale. Este important ca toate părțile implicate să colaboreze și să depună eforturi susținute pentru a accelera procesul de implementare a sistemului de canalizare din Ștefănești, astfel încât locuitorii să beneficieze cât mai curând de servicii de calitate și de un mediu mai sănătos.

În acest context, în data de 30 octombrie 2023, News Moldova a transmis două adrese oficiale către Nova Apaserv Botoșani și Consiliul Județean Botoșani, solicitând clarificări cu privire la întârzierile înregistrate în realizarea proiectului de canalizare din orașul ȘTEFĂNEȘTI, județul BOTOȘANI, proiect implementat de SC Nova Apaserv Botoșani. Cu toate acestea, până în prezent, nu s-a primit niciun răspuns sau clarificare din partea autorităților.

Adresa apa canalizare BT 1 - News Moldova

Adresa apa canalizare BT 2 - News Moldova

SC Nova Apaserv Botoșani și autoritățile responsabile trebuie să răspundă rapid și eficient acestor preocupări, clarificând și accelerând procesul de implementare a proiectului. Infrastructura de canalizare este esențială pentru calitatea vieții și protejarea mediului înconjurător, și este de datoria lor să își asume responsabilitatea și să ofere soluții cât mai curând posibil.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top