Connect with us

CJ Botoşani, încă un PAS pentru CENTRUL multifuncţional pentru CULTURĂ şi ARTĂ tradiţională

Botosani

CJ Botoşani, încă un PAS pentru CENTRUL multifuncţional pentru CULTURĂ şi ARTĂ tradiţională

Consiliul Judeţean Botoşani a iniţiat o procedură de achiziţie pentru verificarea DALI pentru obiectivul de investiție Casele Goilav – reabilitare, restaurare în vederea transformării în „Centrul Multifuncțional pentru Cultură și Artă Tradițională Botoșani”

Suma pusă la bătaie este de 9.500 de lei, iar, cât priveşte proiectul în sine acesta urmărește dezvoltarea infrastructurii turistice din zonă, dezvoltarea comunității locale, valorizarea patrimoniului cultural și protejarea mediului natural.

 Scopul este creșterea numărului de turiști și sprijinirea micilor meșteșugari și artiști populari, prin oferirea de spații destinate creării artei și prezervării tradițiilor precum și pentru promovarea acestora.

 Ca obiective specifice sunt îmbunătățirea calității infrastructurii culturale și turistice, a restaurării patrimoniului cultural si asigurarea accesului la turismul cultural, la standarde europene şi a creșterii participării populației la procesul cultural, îmbunătățirea condițiilor de acces la cultură a populației şi crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea relațiilor cu alte instituții de cultură datorită spațiului restaurat, disponibil desfășurării diferitelor activități temporare si ocazionale.

Clădirea ce urmează a fi restaurată face parte dintr-un ansamblu de 4 corpuri, datate din mijlocul sec XlX și care se regăsesc în lista monumentelor istorice.

În prezent, clădirea nu mai respectă funcțiunea inițială de locuință (din anul 1900) și nici cea de Centru de plasament ”Sfântul Stelian” (din anul 1988).

După reabilitare/restaurare, Casa Goilav va avea ca destinație înființarea Centrului  Multifuncțional de Cultură și Artă Tradițională, care se dorește a fi un centru multifuncțional, cu spații versatile, destinate expozițiilor, evenimentelor și spectacolelor culturale, ”tabere” și ateliere de creație, deschis turiștilor și meșteșugarilor, creatorilor de artă și păstrătorilor de tradiții.

Noul Centru va contribui la diversificarea paletei de servicii culturale oferite în prezent de Județul Botoșani și destinate unor categorii variate de vârste.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top