fbpx
Connect with us

Cod galben de inundații, pe două râuri din județul Botoșani

Cod galben de inundații, pe două râuri din județul Botoșani - News Moldova

Botosani

Cod galben de inundații, pe două râuri din județul Botoșani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Specialiștii în hidrologie au emis avertismente cu privire la posibilitatea de inundații pe cursurile râurilor Jijia, Prut și afluenții acestora, și au declarat Cod Galben până mâine, la ora 09:00.

Conform previziunilor, se așteaptă scurgeri semnificative pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe cursurile râurilor mici, cu potențial de inundații locale și creșteri ale debitelor și nivelurilor pe unele râuri din aceste bazine hidrografice, posibil depășind cotele de atenție.

În această situație, ISU Botoșani a implementat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea promptă a situațiilor de urgență.

Evoluția fenomenelor hidrologice anticipate este monitorizată în mod constant atât de Centrul Operațional al Inspectoratului, cât și de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență pe teren.

Echipele de pompieri din toate subunitățile județului sunt pregătite să intervină în sprijinul cetățenilor în cel mai scurt timp posibil.

În vederea prevenirii situațiilor de urgență, se recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri: curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a permite evacuarea apei de ploaie și evitarea aruncării gunoiului menajer sau a resturilor vegetale în albiile râurilor sau în șanțurile/canalele de colectare a apei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top