fbpx
Connect with us

Comuna botoșăneană ȘENDRICENI, un adevărat model de dezvoltare și modernizare

comuna-botosaneana-sendriceni,-un-adevarat-model-de-dezvoltare-si-modernizare

Botosani

Comuna botoșăneană ȘENDRICENI, un adevărat model de dezvoltare și modernizare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


sendriceni marin dohotariu - Moldova Invest

Comuna Şendriceni este aşezată în partea de nord-est a județului Botoşani, oferind un model de dezvoltare și modernizare prin proiectele de investiții realizate cu precădere în ultimii 4 ani

Primarul Marin Dohotariu coordonează un program de investiții bine conturat, concentrat pe îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a altor sectoare esențiale pentru locuitori. Aceste proiecte au reușit să transforme treptat peisajul comunei și să sprijine creșterea calității vieții din comunitate.

sendriceni 1 - Moldova Invest

În perspectiva proiectelor de viitor, administrația locală își propune să finalizeze proiecte precum realizarea unui sistem fotovoltaic pentru autoconsumul de energie electrică, implementarea măsurilor de eficiență energetică în clădirile publice, construirea unei săli de educație fizică, dotarea unităților de învățământ cu echipamente moderne, urmărind să contribuie la dezvoltarea durabilă.

În contextul în care în comuna Șendriceni s-au realizat multe proiecte de-a lungul timpului, vă rugăm să numiți cele mai importante 3 proiecte finalizate în decursul ultimilor 4 ani.

În comuna Șendriceni, am desfășurat numeroase proiecte de importanță majoră în ultimii 4 ani, însă cele mai relevante dintre cele finalizate sunt:

 • Construirea căminului cultural. Acest obiectiv a reprezentat o prioritate în dezvoltarea comunității, oferind un spațiu adecvat pentru desfășurarea diferitelor evenimente culturale și sociale. Căminul cultural servește ca loc de întâlnire pentru locuitorii comunei și este potrivit pentru diversitatea activităților culturale și recreative.
 • Construirea și dotarea grădiniței Alecu Ivan Ghilea. Finalizarea acestui proiect a reprezentat un pas important în asigurarea unei educații de calitate pentru copiii din comuna noastră.
 • Extinderea conductelor de gaze naturale pe o lungime de 3050 de metri, contribuind la furnizarea unui serviciu esențial într-un mod eficient și accesibil.

sendriceni 2 - Moldova Invest

Ce proiecte aveți în proces de implementare în prezent?

În prezent, demarăm și implementăm o serie de proiecte importante care vizează modernizarea și urbanizarea comunei noastre, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui locuitor.

Strategia noastră de dezvoltare se bazează pe o analiză riguroasă a necesităților comunității și o prioritizare eficientă a intervențiilor. Procesul de transformare a comunei va continua, iată câteva dintre proiectele noastre în derulare:

 • Am obținut confirmarea finanțării prin PNRR pentru un proiect de construire a locuințelor NzebPlus destinate tinerilor din comuna Șendriceni, în valoare de 2.013.867 lei.
 • Proiectul de modernizare a drumurilor de interes local în comuna Șendriceni presupune asfaltarea a aproximativ 7 km de drumuri din comună, cu o valoare totală a investiției de 12.780.708 lei.
 • Suntem aproape de finalizarea proiectului de construire a unui pod din beton armat pe DC73KM peste râul Dintevici, în satul Horlăceni.
 • De asemenea, proiectul de extindere a rețelei de alimentare cu apă în străzile Pascari, Blocuri, alea Viorelelor și Cărămidăriei este aproape de finalizare.
 • Pentru a reduce costurile cu iluminatul public, am demarat proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public în comuna Șendriceni.
 • În plus, am executat un foraj de adâncime pentru alimentarea cu apă în satul Horlăceni, asigurând astfel necesarul de apă pentru populație.

sendriceni 3 - Moldova Invest

Care sunt proiectele de viitor pentru comuna Șendriceni?

Pentru viitor, în comuna Șendriceni ne-am propus să implementăm o serie de proiecte de investiții care să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții comunității noastre. Printre acestea se numără:

 • Construirea unei săli de educație fizică, pentru că încurajăm activitățile sportive.
 • Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din comuna Șendriceni, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru a asigura un mediu educațional modern și adecvat nevoilor elevilor.
 • Implementarea unor măsuri pentru creșterea eficienței energetice în clădirea primăriei, pentru că vizăm conservarea resurselor și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

sendriceni 4 - Moldova Invest

 • Îmbunătățirea eficienței energetice și gestionarea energiei în clădirile publice destinate unităților de învățământ, la Liceul Tehnologic “Al. Vlahuță” din Șendriceni, pentru a reduce costurile și a contribui la protecția mediului.
 • Realizarea unui sistem fotovoltaic dedicat auto-consumului de energie electrică la nivelul întregii comune, pentru a beneficia de sursele de energie regenerabilă și a reduce dependența de sursele tradiționale de energie.
 • Amenajarea unui spațiu exterior cu caracter recreativ în satul Pădureni, pentru a oferi locuitorilor un mediu propice pentru relaxare și activități recreative în aer liber.

Aceste proiecte urmăresc îndeplinirea angajamentului nostru pentru dezvoltare durabilă și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru locuitorii comunei Șendriceni.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top