fbpx
Connect with us

Condamnată pentru DELAPIDARE, se vrea angajată la dep. CONTABIL al primăriei. Primarul: „Eu nu am ținut postul ascuns”

Condamnată pentru DELAPIDARE, se vrea angajată la dep. CONTABIL al primăriei. Primarul: „Eu nu am ținut postul ascuns” - News Moldova

Botosani

Condamnată pentru DELAPIDARE, se vrea angajată la dep. CONTABIL al primăriei. Primarul: „Eu nu am ținut postul ascuns”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


O femeie condamnată pentru delapidare a încercat să obțină un post de funcționar public la primăria Brăești

În urma scandalului apărut în presă potrivit căruia o femeie condamnată pentru delapidare  este la un pas de a se angaja în compartimentul de contabilitate a primăriei Brăești, am discutat cu primarul comunei Brăești, Adrian NISTOR, pentru a lămuri situația.

Concret, femeia condamnată acum 10 ani de zile la închisoare pentru delapidare, și-a depus dosarul de candidatură pentru funcția de referent în departamentul Contabil al primăriei Brăești.

Brânduşa Puşcaşu a lucrat la agenția CEC Bank din Brăeşti, iar în perioada 2007- 2009 a sustras aproape 100.000 de lei din conturile a 73 de clienţi ai băncii. Aceştia primeau banii de subvenţie, însă femeia a reuşit să scoată banii şi să îi folosească în interes personal.

Judecătorii dorohoieni au condamnat-o pe Brândușa Pușcașu la 7 luni de închisoare pentru delapidare. CEC Bank şi-a recuperat prejudiciul, iar fosta angajată a plătit statului 900 lei cheltuieli de judecată.

Recent, femeia și-a depus dosarul pentru un post de referent la Primăria Brăești și a reușit să treacă de selecția dosarelor. Alături de Brândușa Pușcașu a fost admisă la proba de selecție a dosarelor și o altă candidată.

Pe data de 8 februarie a.c. trebuia să aibă loc proba scrisă a concursului, dar a fost amânată deoarece lipsea un membru al comisiei.

Primarul comunei Brăești, Adrian NISTOR: „Doamna are cazierul curat”

În urma informațiilor apărute în presa locală, reporterii News Moldova au discutat cu primarul comunei Brăești, Adrian NISTOR. Potrivit edilului, procedura de selecție a fost una transparentă, iar Brândușa Pușcașu și-a depus dosarul de candidatură cum, de altfel, oricine o putea face. Mai mult, aceasta a depus și cazierul, care era curat.

Doamna Brândușa Pușcașcu și-a depus dosarul de candidatură pentru funcția pe care am scos-o noi la conscurs, de referent în comparimentul contabilitate. Aceasta a adus cazier, și toate documenele necesare. Pe cazier nu apare nimic, are cazierul curat. A depus dosarul, a trecut selecția de dosare, dar concursul nu a avut loc pentru că a lipsit un membru din comisie. Nimeni nu a ocupat un post. Nimeni nu lucrează pe acel post momentan pentru că nu a avut loc concursul”, a declarat primarul comunei Brăiești, Adrian Nistor. 

Mai mult, sunt voci care acuză și faptul că Brândușa Pușcașu ar fi o apropiată a primarului Adrian NISTOR. Femeia s-ar fi implicat în campania electorală a edilului, iar postul de referent ar fi recompensa pentru efortul depus. 

Am discutat și acest aspect cu primarul Adrian NISTOR. Oficialul  nu a negat că o cunoaște pe femeie, însă a spus că nu poate fi vorba despre un post „servit”.

Adrian NISTOR: „Eu nu am ținut postul ascuns”

Condamnată pentru DELAPIDARE, se vrea angajată la dep. CONTABIL al primăriei. Primarul: „Eu nu am ținut postul ascuns” - News Moldova„Da, normal că o cunsoc pe dna. Brândușa că este de aici din sat, dar nu m-a ajutat în campanie. Ce a făcut? A fost pe listele de consilieri? A umblat prin sat cu mine? Deci, nu există! Probabil doamna m-ar fi votat dar asta nu înseamnă de acum că cine m-a votat nu are voie să candideze la un concurs. Nu există așa ceva!

Postul a fost scos la concurs, s-a înscris cine a vrut. Cine a îndeplinit condițiile pe care le-am propus noi acolo a trecut mai departe. A mai fost o doamnă admisă la proba dosarelor, tot din Brăiești se trage și cealaltă doamnă.

Dacă câștiga doamna Pușcașcu concursul se putea face după o anchetă să se vadă dacă a câștigat doamna pe drept sau nu. Concursul este pe site-ul primăriei, a fost o lună pentru înscrieri, putea veni oricine. Eu nu am ținut postul ascuns. Da, dacă țineam postul ascuns și-l dădeam dumneaei puteam să fiu acuzat că a fost un favor”, explică primarul Adrian NISTOR. 

Postul va fi din nou scos la concurs

După acest episod, în cel mai scurt timp va fi reluată toată procedura, și postul va fi din nou scos la concurs. Conform primarul Adrian NISTOR, acest post trebuie ocupat pentru ca în primărie lucrurile să funcționeze cum trebuie.

„De acum trebuie reluată toată preocedura, și scos din nou postul la concurs, însă nu știu când. Trebuie să ne pregătim acum pentru registrul agricol, deocamdată finalizăm aici și după reluăm cât de curând. Noi funcționăm cu 6-7 oameni, și nu e normal, de asta am și scos niște posturi la concurs, ca să ne fie mai ușor, să funcționăm mai bine. Vă felicit cu ocazia aceasta că m-a sunat și pe mine cineva. Ceilalți colegi ai dvs. au luat informația și au dat-o fără să verifice, fără vreo altă explicație”, încheie primarul Adrian NISTOR. 

Sursa foto: InfoBt.ro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top