fbpx
Connect with us

Continuă tensiunile în sistemul sanitar botoșănean, ca urmare a DECESULUI Alexandrei Ivanov

Continuă tensiunile în sistemul sanitar botoșănean, ca urmare a DECESULUI Alexandrei Ivanov - News Moldova

Botosani

Continuă tensiunile în sistemul sanitar botoșănean, ca urmare a DECESULUI Alexandrei Ivanov

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Cazul Alexandrei Ivanov continuă să aibă consecințe asupra sistemului sanitar botoșănean, relațiile dintre pacienți și personalul medical devenind tot mai tensionate

În general, o vizită la spital are loc în circumstanțe nefericite, ceea ce face ca starea de spirit a pacienților și a familiilor acestora să nu fie prea pozitivă.

Tensiunile pot escalada uneori în episoade de violență verbală sau fizică, inclusiv situații în care personalul medical este implicat. Aceste situații variază de la un pacient la altul.

Monica Adăscăliței a fost numit manager al Spitalului Județean Mavromati de aproximativ o lună. Printre misiunile sale se numără și repararea acestor erori, în special datorită experienței sale în sistemul medical.

„Noi înțelegem ca personal medical că de multe ori ei sunt speriați de ruda care se prezintă la spital, și vor informații. Și clar că, uneori, felul de a te exprima poate să fie pe un ton ridicat”, a precizat managerul Spitalului Județean Mavromati, Monica Adăscăliței, citată de botosaneanul.ro.

Potrivit acesteia, pentru a detensiona stările conflictuale, dialogul civilizat reprezintă soluția principală pentru a calma spiritele. De cele mai multe ori, această abordare este eficientă, iar rudele anxioase care așteaptă vești despre cei dragi pe holurile spitalului se pot liniști.

„Unii înțeleg și-și controlează ulterior limbajul, nu spun că și de partea noastră, poate sunt colegi care sunt un pic mai, poate cu o voce mai ridicată, nu neapărat țipă. Sunt și unii care țipă și poate nu suntem perfecți, nici într-o parte, nici în cealaltă.

Important este să știm să gestionăm acest lucru, să nu escaladeze și la un moment dat să ajungem la un dialog normal, cum ar trebui discutat. Indiferent care sunt răspunsurile din ambele părți”, a adăugat medicul.

În urma a două incidente mai grave care au avut loc la Maternitate după decesul Alexandrei și în contextul amenințărilor primite de alți medici din Spitalul Județean Mavromati, conducerea unității medicale a decis să intensifice măsurile de securitate, având în vedere atât protecția personalului medical, cât și a pacienților.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top