fbpx
Connect with us

Contractul de muncă al medicului de la Spitalul Mavromati responsabil de MOARTEA Alexandrei Ivanov a fost DESFĂCUT

medic maternitate botosani dosar alexandra ivanov 855992 - News Moldova

Botosani

Contractul de muncă al medicului de la Spitalul Mavromati responsabil de MOARTEA Alexandrei Ivanov a fost DESFĂCUT


Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani a decis să rezilieze contractul de muncă al medicului Mariana Pitrop, care era de gardă pe Secţia de obstetrică şi ginecologie și a fost considerată vinovată de decesul Alexandrei Ivanov, o tânără de 25 de ani care a ajuns la Maternitate pentru a naște

Această decizie a fost luată ca urmare a unei recomandări venite din partea Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean, care a susținut că medicul respectiv nu și-a îndeplinit corect atribuțiile de serviciu.

Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean a demarat o investigație cu privire la decesul Alexandrei Ivanov cu două luni în urmă. Aceasta a implicat analiza activității personalului medical care a lucrat în data de 18 august 2023. Raportul rezultat din această investigație a condus la propuneri de sancțiuni pentru trei persoane: o infirmieră, o asistentă și medicul de gardă.

În cazul infirmierei, nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ. Cu privire la asistenta de gardă în acea zi, s-a decis o sancțiune constând în diminuarea salariului pentru o perioadă de trei luni. În ceea ce privește medicul de gardă din 18 august, Comisia de disciplină a propus desfacerea contractului său individual de muncă, conform declarațiilor managerului spitalului, medicul Monica Adăscăliţei.

Pe lângă desfacerea contractului de muncă, medicul Mariana Pitrop este și subiectul unei anchete penale pentru ucidere din culpă, investigația fiind desfășurată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Alexandra Ivanov a decedat la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Era însărcinată în luna a treia și a ajuns la spital cu ambulanța din cauza durerilor și hemoragiei. După ce i s-au efectuat analize și a fost conectată la perfuzii, personalul medical nu a acordat atenția necesară întreaga noapte.

Starea ei s-a deteriorat semnificativ dimineața, iar ulterior a decedat în Secția de anestezie – terapie intensivă. Raportul preliminar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a indicat că tânăra de 25 de ani nu a primit îngrijire medicală timp de aproape șapte ore.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top