fbpx
Connect with us

Controverse în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mămică din Botoșani care a murit din cauza neglijenței medicilor: Medicul de gardă susține că a fost sancționată injust

71 - News Moldova

Botosani

Controverse în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mămică din Botoșani care a murit din cauza neglijenței medicilor: Medicul de gardă susține că a fost sancționată injust


Cazul Alexandrei Ivanov a șocat comunitatea medicală din Botoșani. Medicul  Mariana Pitrop, care era de gardă în noaptea internării tinerei, susține că a fost sancționată injust de conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati

Alexandra Ivanov, o tânără de doar 25 de ani, a decedat pe patul de spital într-o tragedie care a scos la iveală o serie de neglijențe în îngrijirea medicală. Mai multe cadre medicale, printre care și Mariana Pitrop, au fost suspendate din funcție, iar aceasta a contestat decizia la Tribunalul Botoșani.

În urma investigațiilor, s-a descoperit că cadrele medicale de la Maternitatea din Botoșani nu au evaluat corect durerile Alexandrei, care a acuzat dureri pe tot parcursul internării.

Raportul de analiză efectuat de conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani a confirmat că terapia durerii nu a fost evaluată corespunzător de personalul medical. Această neglijență în gestionarea durerii pacientei a avut un impact devastator asupra stării ei de sănătate.

Soluții imediate adoptate la Maternitatea din Botoșani, ca urmare a decesului Alexandrei Ivanov

Un alt aspect relevat de investigație se referă la comunicarea între asistenta medicală și medicul de gardă.

Conform raportului, medicul Mariana Pitrop a transmis indicații prin telefon către asistentul medical de pe etajul 5, acolo unde era internată Alexandra. Asistenta a atras atenția cu privire la starea pacientei, dar medicul nu a ajuns în salonul tinerei care avea să moară.

Ultima recomandare terapeutică dată de medic a avut loc la ora 05:11, prin intermediul unui apel telefonic inițiat de asistentul medical.

Necropsia a relevat că Alexandra Ivanov a decedat ca urmare a insuficienței cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut și a sarcinii oprite în evoluție, complicată de infecție.

De ce a murit Alexandra la maternitatea din Botoșani? Afecțiunile dezvăluite de medicii legiști!

Tragedia a scos la lumină întrebări legate de calitatea îngrijirii medicale și de comunicarea în cadrul unității spitalicești.

Mariana Pitrop și alte două angajate ale Maternității din Botoșani, asistenta Mariana Ramona Baltă și infirmiera Carmen Hilda Saviciuc, au inițiat demersuri similare de contestare a suspendării contractului de muncă.

Toate aceste cadre medicale susțin că au fost tratate injust și solicită anularea deciziilor de suspendare din funcție.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top