fbpx
Connect with us

Cosmin Andrei, primul primar PSD cu două mandate consecutive la Botosani

Cosmin Andrei, primul primar PSD cu două mandate consecutive la Botosani - News Moldova

Botosani

Cosmin Andrei, primul primar PSD cu două mandate consecutive la Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În alegerile recente din municipiul Botoșani, Cosmin Andrei a reușit să stabilească un precedent notabil în istoria politică locală, devenind primul membru al Partidului Social Democrat (PSD) care câștigă două mandate consecutive de primar după Revoluție

Într-o cursă marcată de competiție acerbă, rezultatele preliminare au confirmat o victorie decisivă pentru Andrei, consolidându-i poziția în fruntea administrației municipale pentru încă patru ani.

În scrutinul din 2024, Cosmin Andrei a obținut un total de 22.477 de voturi în turul 1, ceea ce reprezintă 57,96% din voturile exprimate și o prezență la vot de 42,01%. Acest rezultat impresionant marchează o creștere semnificativă față de alegerile din 2020, când Andrei a câștigat cu 10.960 de voturi și o prezență la vot de 30,63%.

Tradiția electorală a PSD în Botoșani a fost caracterizată de mandate fragmentate și o serie de înfrângeri în tururile decisive. De la Dumitru Chiriacescu în 1992, niciun alt primar PSD nu a reușit să câștige un al doilea mandat consecutiv până acum. În 1996, Ioan Cojocariu a pierdut după un singur mandat, în timp ce Florin Egner și Cătălin Flutur au alternat în funcție cu perioade de absență de la conducerea orașului.

În 2000, Florin Egner a câștigat primul tur, dar a pierdut în turul al doilea în fața lui Cătălin Flutur în 2004. Ulterior, Cătălin Flutur a deținut funcția de primar de mai multe ori, întrerupt doar de mandatele lui Ovidiu Portariuc, susținut de Uniunea Social Liberală.

Angajament pentru dezvoltare și schimbare

După confirmarea victoriei, Cosmin Andrei a adresat un mesaj de mulțumire botoșănenilor pentru încrederea acordată și a subliniat prioritățile sale pentru noul mandat. „Votul dumneavoastră mă onorează și mă întărește în misiunea de a continua să transformăm Botoșaniul într-un oraș prosper și modern. Am realizat multe în primul mandat și vom continua să dezvoltăm infrastructura și serviciile municipiului.”

Al doilea mandat al lui Cosmin Andrei va începe formal la sfârșitul lunii octombrie, încheindu-se astfel o campanie electorală intensă și marcând un moment de cotitură în peisajul politic local. Consolidarea poziției PSD într-un oraș cunoscut pentru competiția strânsă dintre partidele politice reprezintă o realizare semnificativă pentru Andrei și echipa sa de susținători.

Cosmin Andrei și-a asumat un mandat clar de a continua să aducă progres și schimbare în Botoșani, beneficiind acum de sprijinul comunității pentru a-și implementa viziunea pentru oraș în următorii ani.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top