Connect with us

DECIZIE FINALĂ a primăriei BOTOȘANI! Se renunță definitiv la acest mijloc de TRANSPORT în comun

Botosani

DECIZIE FINALĂ a primăriei BOTOȘANI! Se renunță definitiv la acest mijloc de TRANSPORT în comun

Tramvaiele sunt ELIMINATE în județul BOTOȘANI! 10 autobuze electrice vor asigura un transportul public local

Primarul Cosmin Andrei s-a deplasat la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Est (ADRNE) pentru a discuta despre proiectul european care viza modernizarea liniilor 101 și 102 și la care s-a renunțat

„Am reușit să-i convingem pe responsabilii de acolo că avem posibilitatea să scoatem dalele de pe strada Primăverii, să asfaltăm strada așa cum mi-au cerut botoșănenii în nenumărate rânduri. Astfel că, în perioada imediat următoare, după ce închidem șantierele pe care le avem acum în oraș, pe Nicolae Iorga, Ion Simionescu și Bulevardul Mihai Eminescu, intrăm cu înlăturarea dalelor de tramvai de pe strada Primăverii, pentru început”, a declarat Cosmin Andrei. 

Edilul își dorește începerea lucrărilor chiar de luna viitoare pentru că: „avem bani pentru această lucrare, sunt prevăzuți în capitolul «reparații străzi», iar pentru acest demers mai avem nevoie de o hotărâre de Consiliu Local pe care o adoptăm la sfârșitul lunii acesteia astfel încât în luna aprilie să începem această lucrare pe care au cerut-o botoșănenii și care este foarte importantă, pe una dintre cele mai aglomerate artere de circulație din Botoșani”, a precizat primarul Botoșaniului. 

Primăria încearcă să vină cu soluții pentru cetățenii și să le ofere un transport public local civilizat, astfel că prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), primăria a deschis „o aplicație prin care să achiziționăm autobuze electrice. Și facem acest lucru, lucrăm la cererea de finanțare, astfel încât pe 1 aprilie depunem o solicitare pentru zece autobuze electrice pe care le va gestiona societatea Eltrans, cu care vom efectua transport public local înlocuind autobuzele Diesel care sunt poluante și care au costuri foarte mari, astăzi”, a declarat Cosmin Andrei. 

Autobuzele care asigură transportul public local în Botoșani sunt aduse printr-un leasing operațional, ceea ce înseamnă că primăria plătește suma de 384.000 de euro în decursul unui an. Este vorba despre: „un contract care poate fi denunțat și avem condiții mai bune, cu cât perioada asta minimă care a fost stabilită de către Consiliul Local trece sau ne apropiem de final. El poate fi denunțat și astăzi, dar sunt unele penalități care nu fac atractivă renunțarea la aceste autobuze Diesel, dar nici nu avem astăzi alternativă”, a precizat edilul. 

Dacă vor fi achiziționate autobuze electrice, ele vor putea circula doar pe liniile 101 și 102, pentru care societatea Etrans deține licență.

„Serviciul efectuat cu microbuze este delegat către un operator și nu putem rezilia mai devreme de 2026 acest contract, așa cum a hotărât Consiliul Local. Dacă nu aveam acest contract de delegare a gestiunii, compania Eltrans putea solicita licență și pe alte trasee. Dar în acest moment s-a făcut licitație și este un contract stabilit care nu poate fi denunțat înainte de parcurgerea acestui termen”, a declarat Cosmin Andrei. 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top