fbpx
Connect with us

Deficit de medici radiologi în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati din Botoșani

inaugurare UPU spital judetean botosani4 - News Moldova

Botosani

Deficit de medici radiologi în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati din Botoșani


România se confruntă cu o criză acută de medici în comunitățile rurale și orașele mici. Situația este amplificată de faptul că majoritatea cadrelor medicale cu practică privată sunt concentrate în marile centre urbane precum București, Dolj, Timiș, Cluj, Mureș și Iași

Un exemplu este județul Botoșani, unde specialitatea de radiologie de urgență se confruntă cu serioase dificultăți.

Gina Poenaru, corespondenta RRA, aduce detalii:

„Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani a rămas fără medici radiologi. Cei doi specialişti care efectuau aceste investigaţii au plecat. Toate explorările imagistice care trebuie făcute pacienţilor care se prezintă în UPU sunt făcute acum, în limita timpului şi disponibilităţii, de personalul din spital, şi acesta extrem de solicitat. Situaţia este dificilă”, spune dr. Ramona Guraliuc, medicul-şef al UPU SMURD Botoşani.

News Moldova îți recomandă și ...   Un cetățean moldovean a fost arestat de către poliția de frontieră din Botoșani pentru trecerea ilegală a frontierei, prin râul Prut

„Pentru a confirma un diagnostic ai nevoie de o evaluare minimă clinică şi paraclinică. Media ar fi undeva la 70% din numărul de prezentări în urgenţă. După aceea se adaugă pacienţii care sunt internaţi şi care au nevoie de explorări suplimentare. Este o specialitate suprasolicitată, o dată din cauza deficitului de medici şi în al doilea rând pentru că într-adevăr numărul de pacienţi este destul de ridicat.”, a continuat dr. Ramona Guraliuc.

News Moldova îți recomandă și ...   U.A.T. municipiul Dorohoi din nou prezent în cadrul acțiunii „Let’s do it, România!”

În cadrul Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, există doar cinci medici specialiști în radiologie, care acoperă toate necesitățile unității medicale.

Dr. Ștefan Bercea, directorul medical al spitalului: „Am scos la concurs atât posturile din UPU, cât şi posturile de radiologie. Având doar cinci medici, prioritate au în special urgenţele din UPU, urgenţele din spital şi, în funcţie de timpul rămas, vor fi efectuate şi celelalte investigaţii în regim de ambulator”.

News Moldova îți recomandă și ...   Heliportul Modern de la Botoșani, o investiție nevalorificată: elicopterele SMURD aterizează încă pe terenuri improvizate

Conducerea spitalului ia în considerare posibilitatea încheierii de contracte cu medici specialiști în radiologie din sectorul privat pentru a compensa această lipsă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top