fbpx
Connect with us

Deputat Dan-Constantin Șlincu: “PSD susține scăderea impozitării muncii, pentru creșterea veniturilor salariaților și pentru păstrarea forței de muncă în țară”

slincu 1 - News Moldova

Botosani

Deputat Dan-Constantin Șlincu: “PSD susține scăderea impozitării muncii, pentru creșterea veniturilor salariaților și pentru păstrarea forței de muncă în țară”


Având în vedere creșterea inflației de anul trecut și erodarea puterii de cumpărare a populației, PSD a elaborat o serie de măsuri pentru creșterea veniturilor angajaților, în special prin reducerea poverii fiscale

Obiectivul nostru, al social-democraților, este de a sprijini populația vulnerabilă, cu o atenție suplimentară acordată categoriilor active, respectiv salariaților cu venituri mici și medii din mediul privat, care contribuie prin muncă cel mai mult la dezvoltarea economică a țării.

Modelul fiscal propus de PSD are în vedere scăderea taxelor pe aceste salarii, astfel încât să rămână mai mulți bani în buzunarele acestor angajați. Acest lucru este o necesitate, întrucât țara noastră și fiecare județ se confruntă cu un deficit al forței de muncă pregătite în toate domeniile de activitate, dar în special în sectoarele industriale, care contribuie cel mai mult la PIB-ul țării noastre. Nu ne permitem să așteptăm și să nu facem nimic pentru a păstra în țară specialiștii, și trebuie să acționăm în primul rând prin majorarea nivelului de salarizare”, a declarat Dan Șlincu.

O altă măsură propusă de PSD este cea a introducerii taxei de solidaritate pentru companiile cu profituri excepționale. Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, companiile mari, care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri, trebuie să plătească măcar această cotă.

Scopul principal al taxei de solidaritate este pe de-o parte să descurajeze comportamentele speculative care au afectat în mod nejustificat puterea de cumpărare a cetățenilor români, iar pe de altă parte să acopere mecanismul de reducere a impozitării muncii și creșterea veniturilor angajaților.

Salariile românilor trebuie să crească, astfel încât să asigure un trai decent. Nu este corect ca factura crizelor să fie plătită de cetățeni, în timp ce doar unii prosperă. Pentru Partidul Social Democrat pe primul loc sunt oamenii și economia românească”, a susținut deputatul social-democrat botoșănean.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top