fbpx
Connect with us

Directoarea Spitalului Județean Botoșani ia în considerare aducerea unui medic „din exterior” pentru a conduce Maternitatea. Va duce această decizie la evitarea cazurilor prcum cel al Alexandrei Ivanov?

Directoarea Spitalului Județean Botoșani ia în considerare aducerea unui medic "din exterior" pentru a conduce Maternitatea. Va duce această decizie la evitarea cazurilor prcum cel al Alexandrei Ivanov? - News Moldova

Botosani

Directoarea Spitalului Județean Botoșani ia în considerare aducerea unui medic „din exterior” pentru a conduce Maternitatea. Va duce această decizie la evitarea cazurilor prcum cel al Alexandrei Ivanov?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Această decizie vine în urma tragediei dn timpul nopții de 17 spre 18 august, când cei doi medici de gardă nu au intervenit pentru a acorda îngrijiri medicale care ar fi putut salva viața unei paciente, Alexandra Ivanov

După această tragedie, s-a hotărât unificarea structurilor și clarificarea procedurilor de intervenție.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a decedat la 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată la Maternitatea din Botoșani. Ea era în luna a treia de sarcină și a ajuns la spital pe 17 august, în jurul orei 23:30, din cauza durerilor și a unei hemoragii.

Cu toate că a fost supusă unor analize și perfuzată, cadrele medicale au neglijat-o pe parcursul întregii nopți. Starea ei de sănătate s-a agravat semnificativ în dimineața zilei următoare, iar ea a decedat în Secția de anestezie-terapie intensivă.

Reorganizarea Spitalului Județean Botoșani nu se limitează doar la Maternitate, ci vizează întreaga capacitate a spitalului. Secția de Obstetrică și Ginecologie va fi unificată, eliminând astfel separarea în OG 1 și OG 2. De asemenea, la Secția de Pediatrie se vor unifica cele două secțiuni interne.

În ceea ce privește Maternitatea, se preconizează aducerea unui medic „din afară” pentru a ocupa funcția de coordonator, întrucât majoritatea medicilor din interior au cabinete private, iar activitatea de medic șef este incompatibilă cu o astfel de activitate privată.

Această reorganizare a primit avizul Direcției de Sănătate Publică și se află în analiză la Consiliul Județean. După obținerea acestui aviz, va fi transmisă către Ministerul Sănătății, care trebuie să își exprime acordul final. Se speră că începând din anul viitor, acest proces de reformare va intra în aplicare pentru a îmbunătăți sistemul medical la nivel local.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top