Connect with us

DIRECTORUL Filarmoncii „George Enescu” BOTOȘANI, Mihai SÂRBU, a fost DEMIS

Botosani

DIRECTORUL Filarmoncii „George Enescu” BOTOȘANI, Mihai SÂRBU, a fost DEMIS

Directorul Filarmonicii de Stat Botoșani, Mihai SÂRBU, a fost demis 

Astăzi, 30 iunie, a.c., consilierii municipali botoșăneni s-au întâlnit în ședința ordinară a lunii în curs. Pe ordinea de zi stufoasă, cu 49 de proiecte de hotărâri, s-a regăsit și un proiect cu privire la aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al domnului Mihai Sârbu la Filarmonica „George Enescu” Botoșani.

Reamintim că la începutul lunii iunie a fost anunţat rezultatul obţinut de Mihai Sârbu la evaluarea activităţii din cel de-al treilea an al mandatului 2018 – 2022. Acesta a obţinut la evaluarea raportului de activitate 7,30, la interviu 6,20, nota finală fiind 6,75.

Proiectul de hotărâre a stârnit controverse între aleșii locali. Liberalul Cătălin FLUTUR susține că prin această se încearcă înlăturarea unor oameni care au muncit.

„Au fost evaluați directorii în fiecare an, directorii de la celelalte două instituții de cultură au luat note foarte bune în acest an, ca în fiecare an. Acest director evaluat a luat note foarte bune până în anul în cauză. Uităm că s-a făcut o evaluare într-o perioadă de pandemie, când instituțiile de cultură au avut de suferit, cât și toți iubitorii de cultură din Botoșani. Cred că este clar tendențios, dacă ceilalți au fost buni și dacă ne uităm și la rezultate, pentru că știm să citim niște rezultate, atât la încasări, cât și la vizibilitate în an de pandemie”, a spus Cătălin FLUTUR în plenul Consiliului Local Botoșani.

Proiect respins inițial cu 11 voturi „pentru”

După intervențiile din plen ale consilierilor locali Raluca CURELARIU și Cătălin FLUTUR, a urmat votul. Cu 11 voturi „pentru”, 8 „împotrivă” și o abținere, proiectul a fost declarat respins.

Imediat după, Oana Georgescu, secretarul Primăriei, a explicat faptul că pentru a trece, acest proiect putea fi votat cu majoritate simplă.

„Nu se înscrie nici în prevederile articolului 139, alineatul 2, și nici la alineatul 3, privind majoritatea calificată. Din punctul de vedere al alineatului, nu se cere majoritate absolută, prin urmare se aprobă cu cvorumul majorității simple, a consilierilor aflați în funcție, prezenți. Având în vedere că erau 20 de consilieri, iar proiectul a întrunit 11 voturi ”pentru” apreciez că a întrunit voturile necesare pentru a fi adoptat”, a explicat Oana Georgescu.

Astfel, cu 11 voturi „pentru”, calculând o majoritate simplă, proiectul de hotărâre a trecut, și mandatul lui Mihai SÂRBU a încetat.

Câțiva dintre consilierii liberali au anunțat faptul că nu vor semna proiectul de hotărâre.

„Până la urma urmei, proiectul a fost votat, într-o formulă sau alta. Cine își asumă semnătura pe acest proiect de hotărâre sunt doar secretarul și președintele de ședință. Pot să semneze amândoi sau niciunul, unul da, unul nu. Și vom cere părerea clară a celor care dau viza de legalitate, de la Prefectură”,  a mai adăugat Cătălin Flutur.

Sursa foto: botosaneanul.ro

Continue Reading
You may also like...

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top