fbpx
Connect with us

Directorul Stațiunii de la POPĂUȚI, Ionică NECHIFOR, solicită instituirea STĂRII de URGENȚĂ din cauza SECETEI

BIANCA POZE ARTICOLE 2 - News Moldova

Botosani

Directorul Stațiunii de la POPĂUȚI, Ionică NECHIFOR, solicită instituirea STĂRII de URGENȚĂ din cauza SECETEI


Directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi din judeţul Botoşani, Ionică Nechifor solicită instituirea stării de urgenţă ca urmare a secetei care afectează cea mai mare parte a zonei Moldovei

„Eu estimez unde la 95% pierderi în ceea ce înseamnă culturile înfiinţate în primăvară. Eu cred că în zona zootehnică este mai grav. Toate păşunile sunt roşii. Efectiv la ora actuală fermierii dau mâncare din ceea ce a rămas ca rezervă de anul trecut.

Nu mai vorbesc de producţia de lapte care s-a dus undeva la 70% din producţia de anul trecut. Consecinţele sunt grave. De aia zic eu că statul român trebuie să folosească toate rezervele posibile pentru a salva fermierul.”, a declarat Ionică Nechifor.

News Moldova îți recomandă și ...   Două eleve din Botoșani și-au împărțit pumni și s-au tras de păr în prima zi de școală

2seceta - News Moldova

Directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi susține faptul că judeţul Botoşani este lovit de o secetă fără precedent, iar dezvoltarea sistemelor de irigaţii poate fi o alternativă la crizele de precipitaţii care se înregistrează.

ionica nechifor noul director al statiunii popauti - News Moldova

„Noi suntem la mila lui Dumnezeu. Nu avem cum să ne luptăm cu natura, cu ceea ce se întâmplă astăzi. Singura soluţie rămâne la Guvernul României, Ministerul Agriculturii în aşa fel încât să putem să supravieţuim în această perioadă.”, a precizat Ionică Nechifor.

News Moldova îți recomandă și ...   Primăria Botoșani achiziționează dotările necesare funcționării Teatrului ”Mihai Eminescu”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top