Connect with us

Doar 40 de MEDICI de familie din BOTOȘANI sunt dispuși să VACCINEZE în cabinetele individuale

Botosani

Doar 40 de MEDICI de familie din BOTOȘANI sunt dispuși să VACCINEZE în cabinetele individuale

Începe vaccinarea în masă a întregii populații

Spre sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai va începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID. Astfel, pentru această etapă va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson și, posibil, și cel de la AstraZeneca.

Doar 40 de medici de familie din Botoșani sunt dispuși să vaccineze în cabinetele individuale

În județul Botoșani, din 166 de medici de familie, doar 40 de cadre medicale au fost de acord să vaccineze în cadrul cabinetelor individuale, anunță managerul DSP Botoșani, Monica ADĂSCĂLIȚEI, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit șefei DSP, rata de interes este destul de scăzută, mai ales în municipiu, unde doar 2 medici de familie sunt dispuși să participe la campania de vaccinare.

„În etapa a treia, odată cu sosirea celuilalt vaccin care urmează să fie autorizat, s-a solicitat o listă a medicilor de familie din județul Botoșani care sunt dispuși să vaccineze în cadrul cabinetelor medicale individuale. Aici ne referim la vaccinarea cu AstraZeneca și Johnson&Johnson pentru că au condiții de depozitare mai permisive. 

Din 166 de medici de familie, 81 din mediul urban și 85 din mediul rural, și-au dat acordul doar 40 de medici, și anume 2 din municipiul Botoșani și 38 din mediul rural”, a declarat managerul DSP Botoșani, Monica ADĂSCĂLIȚEI.

Discuții cu farmaciile din Botoșani pentru testarea antigenică

Potrivit oficialului, în continuare sunt discuții cu farmaciile pentru testarea antigenică.

„Am cerut o listă cu farmaciile care ar dori să participe la această testare, dar despre vaccinare s-a discutat doar cu medicii de familie”, a mai adăugat Monica ADĂSCĂLIȚEI. 

În județul Botoșani, până în momentul de față s-au vaccinat 25.309 persoane cu prima doză, iar 14.090 au primit rapelul.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top