fbpx
Connect with us

Doi medici de la spitalul MAVROMATI din Botoșani, sancționați după ca urmare a imaginilor cu gândaci în secția de Pediatrie

img 3 - News Moldova

Botosani

Doi medici de la spitalul MAVROMATI din Botoșani, sancționați după ca urmare a imaginilor cu gândaci în secția de Pediatrie


Doi medici din Botoșani au fost amendați cu câte 5.000 de lei fiecare după ce au fost făcute publice imagini din secția de Pediatrie, în care apăreau circulând gândaci

Imaginile cu saloanele pline de gândaci au fost făcute publice pe 3 februarie 2024 de o mamă internată cu copilul, provocând un val de indignare și critici pe rețelele sociale.

Mama a descris scena ca fiind desprinsă dintr-un “film de groază,” arătând mizeria și prezența gândacilor în incinta spitalului. Pe lângă aceasta, a menționat și probleme legate de condițiile de igienă și lipsa intervenției eficiente din partea autorităților.

În urma reacțiilor publice și a intervenției Poliției pentru calmarea spiritelor, echipa de inspectori din cadrul DSP Botoșani – Serviciul de Control în Sănătate Publică a efectuat un control detaliat în perioada 5-7 februarie 2024 la Spitalul Județean Mavromati – Secția Exterioară Pediatrie.

Un nou SCANDAL la Spitalul MAVROMATI din Botoșani, după ce au fost făcute publice imagini cu GÂNDACI în Secția de Pediatrie

Contrar aparențelor, inspectorii au constatat că operațiunile de dezinsecție au fost efectuate în mod regulat, încă din data de 16 ianuarie 2024, cu două operațiuni suplimentare în februarie. Cu toate acestea, controalele au scos la iveală probleme în gestionarea procedurilor și evidențelor legate de dezinsecție.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 5.000 de lei fiecăruia medicului-șef din cadrul Serviciului de Prevenire al Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale și medicului epidemiolog din același serviciu, amândoi fiind implicați în gestionarea situației respective.

De asemenea, au fost stabilite termene de remediere pentru revizuirea procedurii de lucru și completarea evidențelor privind operațiunile de dezinsecție, în concordanță cu ultimele modificări legislative. Reprezentanții DSP Botoșani au asigurat publicul că toate produsele biocide utilizate de spital sunt avizate și autorizate de Ministerul Sănătății, dar subliniază importanța respectării corecte a procedurilor pentru a asigura un mediu sigur și igienic în unitățile medicale.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top