fbpx
Connect with us

Dosare penale pentru nereguli economice și profituri ilicite în centrele rezidențiale din Botoșani

Prefectura Botosani scaled - News Moldova

Botosani

Dosare penale pentru nereguli economice și profituri ilicite în centrele rezidențiale din Botoșani


Rezultatele verificărilor arată că anumite centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor din județul Botoșani funcționează ca afaceri profitabile, în care banii sunt rulați în mod ilegal, ignorând condițiile în care locuiesc beneficiarii

În urma acțiunilor de control efectuate de diverse instituții cu atribuții în domeniu, au fost identificate 15 infracțiuni, dintre care șase au dus la deschiderea de dosare penale pentru evaziune fiscală, exercitarea fără drept a unei profesii și fals în declarații. Aceste dosare penale vizează un total de șapte centre private.

De asemenea, s-au constatat și 39 de contravenții, pentru care au fost aplicate cinci amenzi și 33 de avertismente. Infracțiunile identificate sunt în majoritatea lor legate de aspecte economice, nefiind depistate cazuri de abuzuri sau rele tratamente îndreptate împotriva beneficiarilor acestor centre.

Suma totală a amenzilor aplicate în timpul acțiunilor de control a fost de aproximativ 300.000 de lei.

În continuare, se va efectua o anchetă amănunțită pentru a stabili cu precizie prejudiciul adus statului prin practicile ilegale identificate și pentru a verifica eventualele clauze abuzive din contractele încheiate cu beneficiarii.

De asemenea, vor fi efectuate analize pentru a identifica posibile cauze ale acestor probleme și pentru a propune eventuale modificări legislative corespunzătoare.

Este important de menționat că investigațiile au avut loc sub coordonarea Instituției Prefectului, iar verificările s-au realizat prin acțiuni integrate ale mai multor instituții responsabile în acest domeniu.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top