fbpx
Connect with us

Peste 1 milion de lei pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar din comuna Mihai Eminescu!

primaria mihai eminescu - News Moldova

Botosani

Peste 1 milion de lei pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar din comuna Mihai Eminescu!


Contractul de furnizare constă în “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar în comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani”

Obiectivul general urmărește îmbunătățirea infrastructurii educaționale și creșterea calității acesteia prin dotarea unităților de învățământ cu mobilier modern, a unui laborator de informatică, a nouă săli de clasă și grupe, mobilier și materiale didactice specifice pentru un cabinet de consiliere și asistență psihopedagogică și o sală de sport la toate nivelurile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial.

De asemenea, prin asigurarea unui tip de mobilier confortabil și adecvat, elevii, preșcolarii și profesorii vor avea un mediu de învățare mai plăcut și mai funcțional.

Acest obiectiv va fi atins prin dotarea cu mobilier si materiale specifice, adaptabil necesitaților elevilor și prin dotarea cu mobilier, echipamente digitale si materiale didactice adecvate standardelor europene.

Prin aceste schimbări, se dorește crearea unui mediu educațional modern, care să faciliteze învățarea eficientă și dezvoltarea personală a elevilor și preșcolarilor, într-un mod inclusiv și echitabil.

Valoarea totală estimată pentru cele două loturi este de 1 060 514.84 de lei.

Proiectul include două loturi, distribuite astfel:

  • LOT I – Achiziția de echipamente TIC
  • LOT II – Achiziția de mobilier si materiale didactice

Autoritatea contractantă este reprezentată de primărie comunei Mihai Eminescu.

Proiectul se implementează în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Educației, în cadrul PNRR, Pilonul V – Politici pentru noua generație. Creșterea competențelor digitale pentru exercitarea funcției publice și educație digitală pe parcursul vieții pentru cetățeni.

Achiziționarea dotărilor cu echipamente TIC (pentru clasele de elevi si grupele de preșcolari) care fac parte din procedură, destinate utilizării de către elevii și preșcolari, a fost posibila prin finanțarea acordată prin PNRR – Educație și contribuția Consiliului local al comunei Mihai Eminescu sunt implicați in gestionarea fondurilor alocate.

Lotul I – valorile totale estimate incluse în procedura de achiziție cuprinde:

  • Echipamente TIC pentru clase si grupe cu o valoare estimata totala de 676.840,64 lei fără TVA, respectiv 805.440,36 lei cu TVA.
  • Echipamente TIC pentru Laboratorul de informatică cu o valoare estimată totală de 88.540,20 lei fără TVA ,respectiv 105.362,84 lei cu TVA.

Lotul al II – lea se referă la contractul de furnizare a mobilierului și a dotărilor pentru clase si grupe / mobilier specific și materiale pentru cabinet psihopedagogic și sală de sport.

Valoarea estimată a achiziției pentru acest mobilier menționat anterior este de 295.134 lei fără TVA.

  • Mobilier și dotări a claselor și grupelor cu o valoare estimată totală de 196.756 lei fără TVA, respectiv 234.139,64 lei cu TVA.
  • Mobilier specific si materiale specifice pentru dotare sală de sport cu o valoare estimată totală de 49.189 lei fără TVA, respectiv 58.534,91 lei cu TVA.
  • Mobilier specific si materiale specifice pentru dotare Cabinet consiliere și asistență psihopedagogică cu o valoare estimata totala de 49.189 lei fără TVA, respectiv 59.534,91 lei cu TVA.

Prin acest proiect se urmărește crearea unui cadru de învățare calitativ, la standarde europene, pentru beneficiarii finali preșcolarii si școlarii celor 11 structuri de învățământ (6 scoli si 5 grădinițe) vizate din cadrul comunei Mihai Eminescu.

Astfel, prin dotarea unităților de învățământ cu mobilier modern și prin dotarea sălilor de clasa, a laboratoarelor și a sălilor de sport cu echipamente digitale si materiale didactice, dotarea cabinetelor psihopedagogice se urmărește facilitarea procesului de învățare crearea oportunităților necesare pentru menținerea și creșterea performantelor elevilor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22 ianuarie 2024.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top