fbpx
Connect with us

ISJ Botoșani: Două școli RISCĂ să se ÎNCHIDĂ! Care sunt motivele

Collage Maker 07 Sep 2023 02 49 PM 8199 - News Moldova

Botosani

ISJ Botoșani: Două școli RISCĂ să se ÎNCHIDĂ! Care sunt motivele


Două instituții de învățământ ar putea ajunge într-o situație în care să nu mai poată funcționa, din cauza numărului de elevi care este în scădere, potrivit ISJ Botoșani

Numărul elevilor din două instituții de învățământ din municipiul Botoșani s-a redus semnificativ în ultimii ani. Una dintre ele este Liceul Tehnologic “Elie Radu“, care se confruntă de mai mulți ani cu dificultăți în formarea claselor planificate, și cealaltă este reprezentată de Școala nr. 2 Botoșani.

În condițiile în care declinul numărului de elevi va continua, cele două unități de învățământ ar putea ajunge într-o situație în care să nu mai poată funcționa, a subliniat Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Bogdan Suruciuc ISJ Botosani - News Moldova

„La Liceul Elie Radu situația este incertă. În acest moment nu discutăm de închiderea vreunei unități de învățământ din județul Botoșani, dar numărul este scăzut și încercăm să revitalizăm atât cât putem acolo unde se poate.

Ar mai fi cu număr scăzut de elevi și la Școala 2 Botoșani. Dacă numărul de elevi o să scadă în continuare,  o să ajungă în situația să nu mai poată funcționa.

Deocamdată nu se pune această problemă, dar cum merge situația nu știu ce va fi”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

Situația nu este nouă, mai ales că în urmă cu 2 ani, în anul 2021, s-a luat decizia de a transfera o grădiniță către Liceul Tehnologic “Elie Radu” pentru a-i menține statutul juridic distinct.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top