Connect with us

DRDP Iași INFIRMĂ zvonurile potrivit cărora lucrările pe DN 28B Botoșani – Tg. Frumos ar fi stopate! Dănuț PILĂ: „Nu poate fi vorba de sistarea lucrărilor pe DN 28B”

Botosani

DRDP Iași INFIRMĂ zvonurile potrivit cărora lucrările pe DN 28B Botoșani – Tg. Frumos ar fi stopate! Dănuț PILĂ: „Nu poate fi vorba de sistarea lucrărilor pe DN 28B”

Au fost stopate lucrările de modernizare pe DN 28B Botoșani – Târgu Frumos?!

La scurt timp după ce cu greu au fost începute lucrările de modernizare pe drumul național 28B Botoșani – Târgu Frumos, acestea par a fi stopate. Un mesaj controversat apărut în spațiul public indică faptul că firma câștigătoare care se ocupă de execuția lucrărilor s-ar fi retras. Motivul principal ar fi explozia prețurilor pentru materialele de construcții.

Botoșăneni au sesizat deja faptul că firma câștigătoare și-a retras utilajele iar pe drumul în lucru nu mai sunt văzuți nici muncitori.

„Dragi botoșăneni, din surse sigure vă spun că pe drumul DN28B nu se va mai lucra prea curând. Câștigătorul licitației și-a retras utilajele ți muncitorii deoarece nu se încadrează în bugetul pe care il are (și-a luat jucăriile și a plecat acasă).

Nu aș putea să vă spun care sunt următorii pași, dacă se face altă licitație sau dacă cel care este desemnat în acest moment va negocia alte prețuri, dar oricare din aceste variante va fi, va dura luni sau chiar ani de zile! Așa că nu vă mai faceți speranțe, cel puțin anul acesta nu cred că mai vedem lucrări și utilaje pe Botoșani -Tg. Frumos!”, este mesajul postat pe o rețea de socializare de către un botoșănean.

DRDP Iași infirmă zvonurile potrivit cărora lucrările ar fi sistate

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași infirmă zvonurile potrivit cărora lucrările de modernizare pe DN 28B Botoșani – Tg. Frumos ar fi stopate. Într-un punct de vedere oficial aceștia susțin faptul că proiectul tehnic este în fază de avizare și se mai parcurg etape birocratice premergătoare pentru continuare lucrărilor.

„Referitor la modernizarea DN 28B, Tg. Frumos (jud. Iași) – Botoșani, proiectul tehnic este în faza de avizare la nivelul CTE al CNAIR, premergătoare avizării planului de management al traficului și de instituire a restricțiilor. La acest moment, antreprenorul desemnat prin contract a început aprovizionarea cu materiale, executând lucrări preliminare și de organizare de șantier (amenajare platformă utilaje și stație de asfalt) în vederea demarării propriu-zise a lucrărilor de modernizare”, transmit reprezentanții DRDP Iași.

Dănuț PILĂ, directorul DRDP Iași: „Nu poate fi vorba de sistarea lucrărilor pe DN 28B Botoșani – Târgu Frumos”

Contactat de reporterii News Moldova, directorul DRDP Iași, Dănuț PILĂ a explicat că lucrările nu au fost abandonate și că proiectul este în avizare la CNAIR.

„Acum proiectul treuie să fie avizat în CTE la CNAIR. În această perioadă se continuă lucrurile cu organizarea de șantier pentru stația de asfalt și constructorul se aprovizionează cu materiale de cariere. În mod normal lucrările trebuie făcute după un proiect, proiectul acesta nu este valabil decât după ce beneficiarul, respectiv CNAIR, este de acord. 

Este o chestie normală. Proiectul trebuie să treacă prin CTE la CNAIR și după încep toate lucrările. Nu poate fi vorba de sistarea lucrărilor”, ne-a declarat directorul regional DRDP Iași, Dănuț PILĂ.

Reamintim, contractul de modernizare a DN 28B a fost adjudecat prin licitație de asocierea SC AQUA PARC SRL (lider) – SC MAVGO HOLDING SRL – VAHOSTAV SK a.s. – TRAMECO SA și prevede modernizare a 71,512 km de drum național, cu platforma de 9 m, tronsonul fiind prevăzut cu 9 poduri (dintre care unul nou și 8 reabilitate), 104 podețe (61 noi și 43 reabilitate) și 36 intersecții la nivel.

Termen de finalizare – 24 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea totală a contractului este de 318.098.438,30 lei cu TVA. 

Liderul asocierii câștigătoare, AQUA PARC SRL, este controlată de cumătrul lui Ionel ARSENE, președintele CJ NEAMȚ

Firma lider care conduce lucrările de modernizare pe DN 28B este Aqua Parc SRL din Neamț. Firma de construcții este controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, cumătrul președintelui CJ Neamț, Ionel ARSENE. Societatea din Neamţ, „întâmplător” patronată de o rudă a preşedintelui CJ Neamţ câştigă pe bandă rulantă de ani de zile contracte de sute de milioane de euro din bani publici.

O adunare simplă a contractelor câştigate de „firma lui cumătru”, singură sau în asociere, în ultimii trei ani (2019-2021) duce la impresionanta sumă de 1.505.132.895 lei, adică peste 310 milioane de euro. Firma are ca principal obiect de activitate lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor şi îl are ca asociat unic pe Gheorghe Vlasie, tatăl lui Ginel, al cărui nume e tot Gheorghe Vlasie, iar ca administrator pe Roxana Alexe, despre care presa din Neamţ a scris că este rudă cu soţia lui Ginel.

Acuze de evaziune fiscală şi spălare de bani

Aşa cum presa a relatat la vremea respectivă numele lui Gheorghe Vlasie, zis Ginel, a apărut într-un dosar din 2016 în care au fost formulate acuze de constituire de grup infracţional, evaziune fiscală şi spălare de bani. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT şi s-a finalizat cu trimitere în judecată.

Procurorii au susţinut că, în perioada 2012-2015, Gheorghe Vlasie „a aderat la gruparea infracțională organizată de către inculpații Trifan Gheorghe și Trifan Vasile și s-a folosit de mecanismele evazioniste controlate de către aceştia, direct sau indirect prin intermediul inculpatului Mihai Stan, în scopul degrevării ilegale a SC Aqua Parc SRL de la plata sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de taxe şi impozite”.

Prejudiciul ce ar fi fost adus bugetului de stat ar fi fost în sumă de 1.708.026,48 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top