Connect with us

Elevii din 17 comune BOTOȘĂNENE beneficiază de CONDIȚII mai bune în școli din această TOAMNĂ

Botosani

Elevii din 17 comune BOTOȘĂNENE beneficiază de CONDIȚII mai bune în școli din această TOAMNĂ

Elevii din județul Botoșani învață în școli mai moderne decât cele de la oraș

17 comune din județul Botoșani le oferă elevilor condiții de înaltă calitate, chiar mai bune decât în unitățile de învățământ de la oraș. Conform Adevărul, școlile funcţionează în clădiri modernizate, cu circuite sanitare şi toate utilităţile, şi sunt dotate cu echipamente hi-tech. În plus, şcolarii au transport până la poarta casei.

Județul Botoșani, de la școli cu toaleta în curte, la școli moderne

Judeţul Botoşani este cunoscut la nivel naţional ca fiind zona şcolilor cu toaleta în fundul curţii şi cu apă la lighean. În unele zone din judeţ, această realitate nu s-a schimbat nici în anul 2021, şi nici după un an de pandemie. Cu toate acestea, în alte comun de aproape trei ani a început o adevărată revoluţie în sistemele educaţionale locale.

Conform oficialilor de la Inspectoratul  Şcolar, în 17 comune din judeţ există unităţi de învăţământ cu dotări la nivel european, mult mai bune decât cele întâlnite la şcolile din oraşe.

Comuna Corlăteni, școli cu dotări de elită pentru elevi

Una dintre cele mai moderne şcoli din judeţul Botoşani este cea din comuna Corlăteni şi se află la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Botoşani. Este o comună care cunoaşte o dezvoltare importantă în ultimii 5-6 ani şi este deja renumită pentru investiţiile masive în educaţie. Este vorba despre câteva milioane de euro, pentru reabilitare şi dotarea şcolii centrale din Corlăteni, dar şi pentru construcţia unui corp nou, dotat cu tehnologie educaţională de ultimă generaţie.

„Eu zic că este important să oferim ţării tineri educaţi, bine pregătiţi, pentru asta muncim. Educaţia este prioritară dacă dorim o societate de calitate”, precizează Geanina Butescu, directorul şcolii centrale din  Corlăteni

Școala gimnazială cu aproape 200 de elevi, din Corlăteni, a fost reabilitată total, modernizată şi dotată cu tehnologie de top. Fiecare clasă are videoproiector, mobilier nou, încălzire, tablă interactivă. În plus, toate toaletele sunt în interiorul şcolii, modernizate.

 „Avem deja toată aparatura. Sunt 40 de calculatoare noi, hărţi interactive, planşe interactive, mobilier nou, table interactive, videoproiectoare, băi  adaptate pe vârstă, duşuri”, spune  Costel Gavril, edilul din Corlăteni.

Pe lângă comuna Corlăteni, şcoli cu dotări moderne se află şi la Pomârla, Ibăneşti sau Dersca.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top