Connect with us

ELSACO, un exemplu de SUCCES pentru ECONOMIA BOTOȘANIULUI și un partener serios pentru companiile și instituțiile din întreaga țară

Botosani

ELSACO, un exemplu de SUCCES pentru ECONOMIA BOTOȘANIULUI și un partener serios pentru companiile și instituțiile din întreaga țară

Povestea ELSACO a început în anul 1994, la Botoșani. ELSACO reprezintă un grup de companii care activează preponderent în domenii de fundamentale precum energia, apa, utilitățile, având ca principal obiectiv creșterea eficienței energetice

Grupul este format din 8 companii care activează în domenii precum: proiecte EPC, distribuția și vânzarea de echipamente de măsură și control, soluții în domeniul eficienței energetice, software de proces și business, soluții IT&C, smart metering rezidențial.

Pentru a oferi cititorilor o imagine adecvată asupra companiei botoșănene ELSACO remarcăm faptul că în portofoliul de lucrări al companiei se regăsesc atât clienți externi cât și naționali. Analiza de profil a companiei ne-a relevat zone geografice de interes și expertiză ale ELSACO în țări precum: Republica Moldova, Belgia, Polonia, Rusia, Egipt, Qatar, Dubai, Mauritius sau Turcia.

Valeriu Iftime, Președinte al CA al grupului de companii Elsaco: Compania are o istorie de peste 27 de ani, iar ceea ce este interesant este că am crescut de la 2 angajați la peste 500

Elsaco se identifică practic cu tranziția economiei românești la principiile pieței liber reglementate. Cum ați reușit să vă dezvoltați și să supraviețuiți crizei resimțite de piața românească în aproape 3 decenii de activitate?

Ne-am concentrat permanent pe un domeniu pe care l-am dezvoltat și completat cu multe alte procese, activități conexe, dar având permanent în minte ideea inițială de eficiență energetică: centrale care produc energie termică și electrică, contorizare, automatizare, sisteme SCADA, livrare de echipamente speciale, software economic sau de proces pentru toate domeniile și nu în ultimul rând cybersecurity.

Am dezvoltat în timp și domeniul hidroedilitar, rețele apă și canalizare, specializându-ne mult pe tratare/epurare apă și servicii pentru companii – contorizare, digitalizare, detecția pierderilor de apă. Suntem unul din pionii importanți în domeniul acesta din România, având în vedere că detecția pierderilor de apă, digitalizarea prin sistemele noastre de gestiune a bazelor de date de la contoare sunt servicii pe care le vindem în mai multe state din Europa și nu numai.

E adevărat că am rezistat în timp și că ne uităm cu o anumită nostalgie în urmă, văd că marii mei competitori de altă dată astăzi nu mai sunt și că în piața de servicii energetice am rămas 3-4 jucători importanți.

Citește articolul integral pe Moldova Invest… 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top