Connect with us

ELTRANS S.A. rămâne în continuare fără C.A.! Ședința LIBERALILOR convocată astăzi nu a avut CVORUM pentru a se desfășura

Botosani

ELTRANS S.A. rămâne în continuare fără C.A.! Ședința LIBERALILOR convocată astăzi nu a avut CVORUM pentru a se desfășura

De mai bine de jumătate de an, ELTRANS S.A. nu are Consiliu de Administrație

De mai bine de 6 luni, societatea de transport public de persoane din Botoșani, ELTRANS S.A. nu are Consiliu de Administrație. Deși printr-un concurs organizat de o structură independentă care a avut loc în vara anului trecut a fost definitivată o listă scurta a administratorilor, contrele politice dintre cei din CL Botoșani a ținut blocată numirea acestora ca membrii în C.A.

Lista scurtă a administratorilor rezultată în urma concursului: Carmen Achiței, Victor Ivănescu, Cristian Hrițcu, Serghi Crăcană, Adrian Poclid, Mihail Gheorghiu, Simion Drelciuc.

Pentru a debloca situația de la ELTRANS S.A. și a intra în legalitate, atât social-democrații prin primarul Cosmin ANDREI, cât și grupul de consilieri PNL – USR PLUS – Pro ROMÂNIA au convocat două ședințe extraordinare la diferență de o zi.

2 ședințe de CL distincte pentru tranșarea situației de la ELTRANS

Pe ordinea de zi a ambelor ședinte s-au aflat un singur proiect de hotărâre cu privire la împuternicirea reprezentanților Municipiului Botoșani în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Eltrans SA în vederea demarării procedurii de selecție și numirea administratorilor provizorii.

Ieri, 6 aprilie a.c., la ora 13:00, a avut loc ședința convocată de primarul Cosmin ANDREI, cu prezența consilierilor USR-PLUS, cvorumul a fost îndeplinit iar întrunirea a avut loc.

Prin intermediul viceprimarului Bogdan BUHĂIANU, social-democrații au făcut 5 propuneri pentru membrii Consiliului de Administrație a societății ELTRANS S.A..

Cei 5 propuși pentru C.A. ELTRANS au fost: Simion DRELCIUC, Vasile CIOCAN, Cătălin PĂDURARIU, Paula BERENȚAN și Ana FLOREA.

Proiectul de hotărâre a fost respins cu 11 voturi „pentru” și un vot anulat.

Ședința convocată de grupul de consilieri PNL – USR PLUS – Pro ROMÂNIA nu a îndeplinit cvorumul necesar

Astăzi, 7 aprilie a.c., începând cu ora 10:00 a avut loc ședința convocată de grupul de consilieri PNL – USR PLUS – Pro ROMÂNIA. Din nou, pentru ca întrunirea să aibă loc legal, era nevoie de 12 aleși municipali ca să fie îndeplinit cvorumul.

În sală au fost prezenți cei 9 consilieri locali PNL, viceprimarul Liviu TOMA de la Pro România și Marcel GHEORGHIȚĂ, consilier local USR.

Raluca CURELARIU nu a fost prezentă la ședință

Cu doar 11 consilieri locali în sală ședința nu s-a putut desfășura. Deși a semnat convocarea făcută de grupul de consilieri, Raluca CURELARIU, consilier local USR nu a ajuns la ședință.

Potrivit consilierului local liberal, Cătălin FLUTUR „aceasta nu a ajuns la ședință din motive personale, dar știm că nu este așa”.

Cătălin FLUTUR despre Raluca CURELARIU: „Să mergem pe prezumția că a avut o problemă foarte importantă, deși știm că nu e așa, sau cel puțin intuim sau ne dăm cu părerea”

La ieșirea din sala de ședintă, consilierul liberal, și fostul primar al Municipiului Botoșani, Cătălin FLUTUR a făcut o scurtă declarație de presă. Acesta a punctat faptul că ce se la ELTRANS nu este normal și că această situație care dăinuie deja de mai bine de 6 luni trebuie să se rezolve.

Potrivit oficialului, grupul de consilieri liberali vor convoca o nouă ședință pentru deblocarea situației de la ELTRANS. Cât despre absența din plen a consilierului local USR, Raluca CURELARIU, Flutur susține că aceasta a invocat motive personale dar nu poate fi vorba despre așa ceva.

„S-ar părea că are o problemă personală, dar să nu uităm că și d-na Raluca Curelariu și dl Marcel Gheorghiță au semnat convocatorul și referatul de aprobare pentru această ședință. Noi, ce să facem mai mult? Să mergem pe prezumția că a avut o problemă foarte importantă, deși știm că nu e așa, sau cel puțin intuim sau ne dăm cu părerea”, a declarat Cătălin FLUTUR, consilier local PNL. 

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top