Connect with us

Fostul europarlamentar BOTOȘĂNEAN, Mihai ȚURCANU, plasat sub CONTROL JUDICIAR pentru 60 de zile pentru ABUZ în SERVICIU

Botosani

Fostul europarlamentar BOTOȘĂNEAN, Mihai ȚURCANU, plasat sub CONTROL JUDICIAR pentru 60 de zile pentru ABUZ în SERVICIU

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial din Suceava au decis plasarea sub control judiciar pentru Mihai Țurcanu, Șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Botoșani

Se pare că Mihai Țurcanu ar fi intervenit, în mod nelegal, în perioada octombrie – decembrie 2021, într-o procedură de achiziție publică desfășurată de instituție pentru atribuirea unui contract de furnizare produse cu specific sanitar – veterinar, în valoare de peste 2.000.000 de lei.

„În cursul lunii decembrie 2020, același inculpat, în calitate de director executiv, ar fi dispus plăți în valoare de 130.000 lei către o firmă care, în baza unui contract de achiziție directă, trebuia să livreze instituției piese de mobilier pe care însă nu le-a livrat.

Pentru a justifica plata, inculpatul ar fi încheiat un proces-verbal în care a atestat în fals că produsele fuseseră livrate în totalitate, după care a semnat dispoziția de plată, fără drept, în locul reprezentantului compartimentului de specialitate din cadrul instituției”, se precizează în comunicatul de presă.

Procurorii DNA au impus, prin controlul judiciar, respectarea unor obligații, printre care se numără nedepășirea limitei teritoriale a țării, decât cu încuviințare în prealabil a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia ar fi săvârșit faptele.

În cazul în care șeful DSVSA încalcă aceste obligații cu rea-credință, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

„Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile 307 Cod de procedură penală. În cauză se desfășoară cercetări și față de alte persoane”, se mai arată în comunicat.

Reamintim faptul că pe 13 mai 2022, la sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani, a avut loc o serie de percheziții efectuată de Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top