fbpx
Connect with us

Incendiu devastator în comuna botoșăneană Hilișeu-Cloșca: proprietara și fiul său, transportați de urgență la spital

Incendiu devastator în comuna botoșăneană Hilișeu-Cloșca: proprietara și fiul său, transportați de urgență la spital - News Moldova

Botosani

Incendiu devastator în comuna botoșăneană Hilișeu-Cloșca: proprietara și fiul său, transportați de urgență la spital

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un incendiu violent a făcut ravagii într-o gospodărie din localitatea Hilișeu-Cloșca, seara trecută, lăsând în urmă pagube materiale semnificative și doi oameni răniți

Flăcările au cuprins rapid o bucătărie de vară și grajdul de animale, dar pompierii au intervenit prompt, reușind să stăvilească focul și să salveze animalele și păsările din curte.

La locul incendiului au sosit echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dorohoi, dar și ambulanțe SMURD și SAJ, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hilișeu-Horia. Pompierii au depus eforturi susținute pentru a stinge flăcările, care s-au răspândit pe o suprafață de aproximativ 85 de metri pătrați. În plus, au reușit să protejeze casa din curte, precum și depozitele de furaje și de lemne.

Din nefericire, proprietara gospodăriei, o femeie în vârstă de 74 de ani, și fiul său în vârstă de 48 de ani, au suferit atacuri de panică în urma incendiului și au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Starea lor de sănătate este sub observație.

Cauza probabilă a incendiului este o sobă lăsată nesupravegheată, care a declanșat focul. Autoritățile aduc în atenție importanța respectării regulilor de siguranță în utilizarea sobelor, oferind următoarele recomandări:

– Amplasarea unei cutii metalice în fața sobelor cu lemne pentru a preveni căderea accidentală a lemnelor aprinse sau a jarului.
– Stingerea focului înainte de părăsirea locuinței și evitarea adormirii cu focul aprins în sobă.
– Menținerea ușii sobei închise în timpul funcționării.
– Evitarea așezării materialelor combustibile în spațiile dintre sobă și perete.
– Utilizarea exclusivă a materialelor destinate sobei și evitarea supraîncărcării acesteia.

Incendiul servește ca un puternic avertisment cu privire la riscurile asociate utilizării necorespunzătoare a surselor de încălzire în sezonul rece, subliniind importanța respectării măsurilor de siguranță pentru protejarea vieții și a proprietății.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top