fbpx
Connect with us

Începe Stagiunea Estivală 2023 în Botoșani, eveniment cultural cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu” și Primăriei. Prezentatorul este Dan Negru

Începe Stagiunea Estivală 2023 în Botoșani, eveniment cultural cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu" și Primăriei. Prezentatorul este Dan Negru - News Moldova

Botosani

Începe Stagiunea Estivală 2023 în Botoșani, eveniment cultural cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu” și Primăriei. Prezentatorul este Dan Negru

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Începe Festivalul Instituțiilor de Cultură de la Botoșani, denumit Stagiunea Estivală 2023, eveniment cultural susținut de Filarmonica „George Enescu” și Primăria Botoșani, desfășurat în pitorescul Centru Istoric, prezentat de Dan Negru

Astăzi debutează Festivalul Instituțiilor de Cultură de la Botoșani, cunoscut sub numele de Stagiunea Estivală 2023.

Acest eveniment de amploare culturală și artistică are loc cu sprijinul Filarmonicii de Stat „George Enescu” Botoșani și al Primăriei municipiului Botoșani și va avea loc în zona pitorească a Centrului Istoric al orașului.

Prezentatorul evenimentului va fi Dan Negru, cunoscut gazdă de televiziune.

Pentru a oferi acces publicului, au fost alocate nu mai puțin de 1230 de locuri pe scaune, acestea fiind rapid ocupate de către locuitorii din Botoșani.

Cu toate acestea, festivalul este deschis tuturor, indiferent dacă dețin sau nu locuri pe scaune, astfel încât oricine poate participa și se putea bucura de atmosferă.

Începe Stagiunea Estivală 2023 în Botoșani, eveniment cultural cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu" și Primăriei. Prezentatorul este Dan Negru - News Moldova

Primul eveniment al zilei inaugurează festivalul, fiind organizat de Teatrul Vasilache. Spectacolul „Soacra cu trei nurori”, o adaptare după povestea lui Ion Creangă, va avea loc în Centrul Istoric începând cu ora 19:00.

Mihai Donțu este regizorul artistic al spectacolului, iar scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu. Actorii vor evoca farmecul poveștii printr-o reprezentație ce include păpuși de mari dimensiuni, cu grai moldovenesc autentic. Spectacolul este recomandat pentru copiii cu vârsta peste 6 ani.

În aceeași zi, de la ora 21:00, Teatrul „Mihai Eminescu” va prezenta „Noaptea unui vis de vară”, un spectacol interactiv ce combină muzica electronică interpretată de Micha Mendel (cunoscut ca MEN-D) cu elemente din producțiile anterioare ale Teatrului.

Acest eveniment se adresează publicului larg din Botoșani și oferă o experiență de muzică, dans și imagini video.

Punctul culminant al festivalului va avea loc pe 18 august, când renumitul pianist francez Richard Clayderman va susține un recital în Centrul Istoric al orașului.

Clayderman va fi acompaniat de instrumentiștii Filarmonicii de Stat „George Enescu” Botoșani. Acest moment așteptat este însoțit de primele imagini de la repetițiile lui Clayderman în Botoșani.

Asigurarea ordinii și securității în zona Centrului Istoric va fi realizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și Poliția Locală Botoșani.

De asemenea, pompierii vor fi pregătiți cu o autospecială de intervenție și un echipaj medical de urgență pentru a preveni și gestiona situațiile de risc.

Spectatorii cu invitații valide vor putea accesa zona evenimentului, iar pentru a facilita acest lucru, circulația rutieră va fi restricționată în anumite zone.

În plus, organizatorii recomandă publicului să vină pe jos dacă este posibil, să urmeze măsurile de securitate și să ceară ajutor în caz de nevoie.

Toate aceste măsuri sunt luate pentru a asigura un eveniment cultural plăcut, sigur și lipsit de incidente pentru toți participanții.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top