fbpx
Connect with us

Investiție de 13,8 milioane euro pentru Muzeul de Științele Naturii Dorohoi

12 - News Moldova

Botosani

Investiție de 13,8 milioane euro pentru Muzeul de Științele Naturii Dorohoi


Proiectul „Consolidare, restaurare și punere în valoare a Muzeului de Științele Naturii Dorohoi” a primit avizul Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Culturii

Valoarea avizată a proiectului este de 68,5 milioane lei, adică echivalentul a 13,8 milioane de euro.

Partea de cofinanțare ce revine Consiliului Județean Botoșani este în valoare de 5 milioane de lei. Urmează ca autoritățile centrale să scoată la licitație proiectul.

„Reabilitarea clădirii Muzeului de Științele Naturii Dorohoi este un proiect important în domeniul cultural al județului Botoșani și ne bucurăm că acest proiect a intrat în linie dreaptă.

Prin transpunerea în practică a acestui proiect, vom avea parte de un muzeu modern, care să pună în evidență valoroasele exponate pe care le are în patrimoniu, precum colecția de insecte și fluturi exotici a profesorului Ioan Nemeş, colecția de fluturi exotici a farmacistului Wilhelm Weber, colecția de păsări de pe continentul african a profesorului Cătălin Rang sau expoziția de obiecte de sticlă-porțelan realizate în fosta fabrică de sticlă din Dorohoi”,  a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

News Moldova îți recomandă și ...   10 milioane de euro investiți în noul ambulatoriu din municipiul Dorohoi

Pe lângă lucrările de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi se va readuce la viață biblioteca, ce deține peste 6.500 de volume de specialitate și care vor putea fi consultate în sala de lectură.

De asemenea, se vor amenaja două laboratoare – unul de cercetare și unul de conservare –, un auditorium, o sală de educație muzeală, una pentru conferințe și simpozioane și o cafenea.

News Moldova îți recomandă și ...   Primăria Botoșani achiziționează dotările necesare funcționării Teatrului ”Mihai Eminescu”

Proiectul se derulează în cadrul Programului național de restaurare a monumentelor istorice, finanțat din bugetul Ministerului Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului.

Clădirea Muzeului a fost construită la 1887 ca sediu al Prefecturii județului Dorohoi, fiind prima clădire publică din oraș care a beneficiat de instalație de apă, canalizare și încălzire centralizată.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top