Connect with us

INVESTIȚII de peste 2.000.000 RON pentru modernizarea unei zone de la PERIFERIA municipiului BOTOȘANI

Botosani

INVESTIȚII de peste 2.000.000 RON pentru modernizarea unei zone de la PERIFERIA municipiului BOTOȘANI

Investiții de circa 2.000.000 RON pentru revitalizarea unei zone mărginașe din municipiul Botoșani 

Reabilitarea zonei de pe strada Adrian Adamiu din municipiul Botoșani este tot mai aproape de realizare. Lucrările pentru acest obiectiv au fost scoase la licitație, urmând ca pe data de 19 iulie 2021 să aibă loc deschiderea de oferte pentru operatorii economici.

Valoarea totală a proiectului are o valoare de peste 2.000.000 RON și va fi implementat într-o zonă mărginașă a municipiului. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 1.753.282,96 RON fără TVA. 

„Această prioritate de investiții vizează, printr-o abordare complexă, rezolvarea problemelor de infrastructură, sociale și economice concentrate în zona defavorizată și marginalizată menționată, în scopul de a promova incluziunea socială a populației”, explică primarul municipiului Botoșani, Cosmin ANDREI.

Criteriul de atribuire a contractului de lucrări este prețul cel mai scăzut.

Principalele activități din cadrul proiectului vizează amenajarea unui parc public, cu alei pietonale, zone de relaxare, spații de joacă și de sport, respectiv reabilitarea carosabilului și a părții de trotuar aferent celor două tronsoane, respectiv creearea unei bucle de circulație cu ieșire în Calea Națională, pentru decongestionarea traficului.

Vor fi amenajate parcuri și zone de relaxare și va fi realizată o infrastructură de alei pietonale

Prin implementarea investiției propuse se vor atinge următoarele obiective preconizate:

  • Amenajarea până în anul 2022 a unui parculeț în suprafață de 990 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zona verde și alei pietonale, la standarde moderne și sigure de funcționare;
  • Facilitarea până în anul 2022 a accesului pentru min. 600 de persoane (locuitori ai comunității marginalizate- conform Atlasul zonelor marginalizate) la activități sportive și recreaționale în vederea reducerii gradului de marginalizare a acestora;
  • Reabilitarea și modernizarea până în anul 2022 a Tronsonului 2 – Str. Adrian Adamiu – în suprafață de 347.10 mp în vederea îmbunătățirii condiției infrastructurii stradale/pietonale a comunității defavorizate „Condacia” din municipiul Botoșani.

În total, vor fi amenajate parcuri și zone de relaxare pe o suprafață de 680 metri pătrați, va fi realizată o infrastructură de alei pietonale cu pavele, de 479.75 metri pătrați și vor fi reabilitate și modernizate străzi pe o lungime totală de 265 metri, în suprafață de 927,5 metri pătrați. Trotuarele vor fi reabilitate și modernizate pe o lungime de 395 metri.

Ca dotări, vor fi amenajate 4 cișmele de apă și 15 sisteme de irigații, 30 de bănci stradale Smart, 8 echipamente de parcurs sănătate, 6 mese de șah, 3 echipamente complete de joacă pentru copii și 4 echipamente cu arc elicoidal, 8 toalete ecologice, din care 3 destinate pentru persoane cu dizabilități. La acestea se vor adăuga și 27 de coșuri de gunoi stradale.

Ca iluminat public și supraveghere, va fi amenajat un sistem cu 23 de stâlpi de iluminat, echipați cu corpuri LED și vor fi amplasate 11 camere video.

Continue Reading
You may also like...

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top