fbpx
Connect with us

INVESTIȚII masive a municipalității DOROHOIENE în sistemul de SĂNĂTATE: ambulatoriu și secție Materno-Infantilă la nivel EUROPEAN

INVESTIȚII masive a municipalității DOROHOIENE în sistemul de SĂNĂTATE: ambulatoriu și secție Materno-Infantilă la nivel EUROPEAN - News Moldova

Botosani

INVESTIȚII masive a municipalității DOROHOIENE în sistemul de SĂNĂTATE: ambulatoriu și secție Materno-Infantilă la nivel EUROPEAN


 Cele mai importante investiții în sistemul de sănătate al municipiului din ultimii 30 de ani, în linie dreaptă 

Investițiile în modernizarea şi extinderea secțiilor de la Spitalul Municipal Dorohoi, precum şi îmbunătățirea calității și eficienței actului medical sunt o prioritare pentru administrația locală, dă asigurări Dorin ALEXANDRESCU, primarul municipiului Dorohoi.

După cum se știe deja, pe data de 23 iunie 2021 a fost semnat contractul de lucrări pentru „Modernizarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului  Municipal Dorohoi, județul Botoșani”. Concomitent, se fac demersuri și pentru modernizarea clădirilor secție Materno-Infantil și bloc Alimentar-Spălătorie, din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit edilului, licitație este în curs de închidere, iar în cel mult două săptămâni speră să poată semna contractul de lucrări și pentru această investiție.

PROIECT de peste 10.000.000 RON implementat de primăria DOROHOI, pentru modernizarea AMBULATORIULUI spitalului municipal

După cum scriam și mai sus, pe data de 23 iunie a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea ambulatorului din cadrul Spitalului Municipal. Valoarea totală a investiției este de 10.911.639,51 RON inclusiv TVA, din care 10.700.749,99  RON inclusiv TVA valoare  nerambursabilă, diferența de 210.889,52 RON inclusiv TVA  fiind suportată din bugetul  local.

Principalele obiective ale investiției sunt:

  • Extinderea, reabilitarea și modernizarea clădirii ambulatoriului;
  • Dotarea și echiparea ambulatoriului;
  • Amenajarea exterioara a incintei.

INVESTIȚII masive a municipalității DOROHOIENE în sistemul de SĂNĂTATE: ambulatoriu și secție Materno-Infantilă la nivel EUROPEAN - News Moldova

Primarul municipiului Dorohoi, Dorin ALEXANDRESCU: „În doi ani de zile Dorohoiul va avea un ambulatoriu modern cu toate facilitățile necesare și dotări la nivel european”

INVESTIȚII masive a municipalității DOROHOIENE în sistemul de SĂNĂTATE: ambulatoriu și secție Materno-Infantilă la nivel EUROPEAN - News Moldova„Este un proiect de modernizare a policlinii existente. Valoarea proiectului depășește 10.000.000 de lei. Modernizarea constă în refacerea completă a tutuor circuitelor, spațiilor, ridicarea cu încă unui nivel, lifturi pentru o activitate mai bună și dotare cu o serie de echipamente și aparatură modernă. 

De serviciile medicale ale ambulatoriului beneficiază toți locuitorii municipiului Dorohoi și a comunelor limitrofe, în special cei din nord-estul județului până înspre Darabani. Primul ambulatoriu care oferă servicii deosebite este cel din Dorohoi. Este o lucrare importantă în sănătate pentru toții beneficiarii serviciilor medicale din zona noastră și în doi ani de zile Dorohoiul va avea un ambulatoriu modern cu toate facilitățile necesare și dotări la nivel european”, ne-a declarat primarul Dorin ALEXANDRESCU.

Prin aceasta investitie, atât cetățenii Municipiului Dorohoi, cât și cei din  zonele limitrofe, vor beneficia de o creșterea accesibilității serviciilor de sănătate,  îmbunătățirea calității serviciilor medicale de ambulatoriu prin dotările corespunzătoare, accesibilizarea spațiului destinat serviciilor medicale si a căilor de acces,  va preveni marginalizării locuitorilor Municipiului Dorohoi prin asigurarea unui proces medical la standarde europene, furnizarea de ingrijire primara continua,  cât și accesibilizarea ofertei de servicii de asistență în cadrul ambulatoriului.

Proiect de circa 35.000.000 RON pentru modernizarea corpului Materno-Infantil și a blocul Alimentar-Spălătorie din cadrul Spitalului Municipal 

Proiectul reprezintă un pas important în dezvoltarea durabilă prin asigurarea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării acesteia din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice. Scopul acestei investiții este acela de a crea condiții la standarde europene pentru secțiile de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Chirurgie și ATI,  proiectul urmărind o serie de obiective specifice:

  •  Scăderea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de clădirea care găzduiește Secția Materno-Infantil și Blocul Alimentar-Spălătorie, cu aproximativ 74%;
  • Scăderea consumului anual de energie primară necesar pentru funcționarea clădirii care găzduiește Secția Materno-Infantil și Blocul Alimentar-Spălătorie, cu aproximativ 69%.

Valoarea totală a investiției aprobată prin HCL nr.160/30.07.2020 este de 35.189.393,17 RON inclusiv TVA (7.181.508,81 euro), din care 15.785.223,83 RON inclusiv TVA valoare nerambursabilă, diferența fiind suportată din bugetul local și alte surse de finanțare.

„Acum mai avem în curs o licitație pe care urmează să o închidem pentru modernizarea corpului materno-infantil. De asemenea, și aici valoarea proiectului este impresionantă. La fel ca și în cazul ambulatorului, se vor moderniza toate spațiile dedicate actului medical pe mai multe domenii de activitate, inclusiv pe cel de chirurgie. Într-o săptămână – două sper să am posibilitatea să semnez contractul de lucrări”, ne-a mai declarat primarul Dorin ALEXANDRESCU.

Durata de execuție a lucrărilor este de 30 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top